Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

W maju zamierzam wybrać się do Niemiec, rozejrzeć się za beemką.

Mam kilka pytań:

- czy potrzebne jest dodatkowe ubezpieczenie np. wypadkowe, czy OC i NW wystarczą ?

- czy mogę przekroczyć granicę i poruszać się po Niemczech autem kogoś z rodziny np. ojca ?

- jaki jest koszt rozmów telefonicznych gdybym będąc tam chciał dzwonić z komórki, czy mają tam jakieś karty pre paid ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam !

Opublikowano
- czy potrzebne jest dodatkowe ubezpieczenie np. wypadkowe, czy OC i NW wystarczą ?

- czy mogę przekroczyć granicę i poruszać się po Niemczech autem kogoś z rodziny np. ojca ?

- jaki jest koszt rozmów telefonicznych gdybym będąc tam chciał dzwonić z komórki, czy mają tam jakieś karty pre paid ?

odkad jestesmy w UE oc i nw nasze w kajach UE zupelnie wystarczy.

mozesz przekroczyc, nawet nie sprawdzaja nic na granicy ale jaby sie zdarzylo cos takiego to warto napisac upowarznienie ale jak to auto ojca to chyba nie trzeba, ale nie jestem pewnien co do tego

tak maja w niemczech pre paid ale tak jak w polsce musisz zalpacic oplate startowa, chyba najtansze jest 5 euro i w tym 1 euro na smsy :-)

a koszt rozmow jest uzalezniony od operatora

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg