Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z spadającymi obrotami , było to poruszane na tym forum z tysiąc razy ale nie mogłem znaleźć tego akurat przypadku chodzi o to że obroty nie falują nie są za wysokie i za niskie ale czasami opadają za dużo i silnik drży, a następnie po chwili powracają na swoje miejsce, czyściłem oczywiści krokowca i jakby było dobrze ale po dwóch dniach jazdy to samo znów, myśle o przepływomierzu i o sondach bo są 2 z tego co patrzyłem czy myślicie że diagnostyka komputerowa to wykaże ??? i co to waszym zdaniem może być ??? a może gdzieś powietrze lewe bierze???
Opublikowano
Wydaje mi się,że przyczyn może być wiele...Te falujące obroty to problem co 2 Omegi i chyba tak samo jest z BMW...Nikt jednoznacznie nie odpowie na to pytanie bo trudno o diagnozę...Przyczyn może być wiele,zaczynają od silniczka krokowego(wymontuj i zostaw w nafcie na dzień)po filtry oraz przepustnicę...Naprawdę trudno wyczuć,u mnie obroty też falują ale niewiele i nie przeszkadza mi to.Najpierw sprawdź filtr powietrza bo syfu się tam tyle zbiera że szok,potem filtr paliwa.Jak to nie pomoże to przeczyść krokowca,a potem już przepustnica itd.
Freude am fahren...
Opublikowano
o to chodzi że one mi nie falują tylko spadają czasem z przesada, krokowca już pisałem że czyściłem ale zadługo nie pomogło
Opublikowano
Chłopaki,to jest falowanie obrotów tylko z małą częstotliwością :!: To że spadną obroty,a potem wrócą do normy mówi samo za siebie-falowanie obrotów tylko z większymi odstępami czasu...
Freude am fahren...
Opublikowano
Jesli wyczyszczenie silnika krokowego cos dalo, to moze jezdzisz na prawie pustym baku? W baku masz pewnie troche smiecia i zasysa ci syfy z paliwem? Zalej conajmniej pol baku, przejedz z 20km, wyczysc jeszcze raz krokowy i zobacz czy obroty sie poprawia.