Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich i prosze o pomoc!

Problem z jakim sie zglaszam to MAGLOWNICA (podobno?).Tak czy tak pytanie moje brzmi czy mozliwym jest by maglownica stukala tylko gdy skrecam w lewo i na dodatek kola kreca sie rowno i nic nie przepuszcza??? To owo stukanie jest tylko slyszalne przy pelnym skrecie kol w lewo do pozycji skrajnej, slychac takie 1-2 stukniecia. BARDZO PROSZE o pomoc poniewaz owa maglownica w serwisie kosztuje i tu nastepna niespodzianka w jedny ok.8500zl a wdrugim ok.6500zl tak czy tak sporo, plus robocizan ok 2000zl. Cudow nie oczekuje iz po tak malym opise uzyskam 100% odpowiedz ale moze ktos ma jakies pomysly co to moze byc i czy to jest ta nieszczesna maglownica! Auto to e60 545i na Realoem model o nazwie RMFD HYDRO STEERING GEAR,ACTIVE STEERING. A teraz jeszcze jedno moze ktos z was moze polecic jakis warsztat by to sprawdzil bo te serwisy nawzajem sie wylkuczaja a moze ktos wie gdzie dostac maglownice w rozsodnej CENIE z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Maglownicę sprawdz sam robiąc prosty test na wyłączonym silniku poruszaj szybko kierownicą w lewo i w prawo w granicach luzu ( szybkie ruchy prawo lewo) gdy słychać stuki to podła maglownica . Maglownicę też słychac przy maksymalnym skręcie kół

Maglownicę można regenerować koszt 800zł (czyli wymiana uszczelniaczy i regulacja luzów )

Opublikowano
żeby w e60 maglownica ? mnie głośno stukały drążki kierownicze a to bardzo się niesie bo wszystko metalowe . Sprawdz drążki ale nie od strony gałek tylko właśnie od strony tych przegubów kulowych przy maglownicy tylko zdejm ta guma co je osłania
Opublikowano

Witam ponownie

Test o ktorym napisales zeby wykonywac ruchy prawo lewo na wyl. silniku niestety mowi o tej nieszczesnej maglownicy choc tylko pod max obciazeniem czyli na bardzo szorstkiej betonowej nawierzchni na sliskim asfalcie tego nie ma same niespodzianki :!: a co do drugiego kolegi to wlasnie te cholerstwo nie daje mi spokoju no ale niestety to jest jedyny model przekladni gzdzie wyraznie jest napisane niewolno ( regrnerowac, naprawiac itd ) no chyba chodzi o ta zasrana elektronike, inne przekladnie w e60 mozna naprawiac same ciekawostki q.... Jeszcze raz dziekuje za pomoc koledzy

A moze wiecie gdzie mozna szukac tej maglownicy bo serwis to ma jakies chore ceny nie wspominajac o wymianie :!: :?:

Opublikowano
Ja bym sie upewnił na twoim miejscu czy to napewno maglownica - moze sruba sie poluzowała na kolumnie a nie zadna maglownica - W E34 czy E32 jest taka sruba na kolumnie kierowniczej która reguluje wysów (regulacje) kierownicy - wyrabia sie i efekt ten sam - mozliwe ze w E60 tez jest cos takiego - sprawdz dokładnie - zdiagnozuj to dobrze.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Witam maglownica w twoim aucie to ostatnia rzecz która sie moze zepsuc sprawdz drążki i końcówki a potem dopiero maglownica jeszcze po drodze amory moga walic a jesli padnie na koniec na maglownice to na regeneracje starczy ci tysiak Lódż Słupsk toróń poszukaj na necie jest tego sporo -Niedaj śię straszyć jakimś d....m z ASO .Pozdr
Opublikowano

sprawdz te gumy na drążku reakcyjnym są po kilkanaście złotych w ASO (przykręcone obejmą na 2 sruby moment wymiana) a jak rozmawiałem o przednim zawiasie to najpierw to siada

Pozdrawiam

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem, że w E60 jest maglownica... Jednak BMW zeszło na psy. Myślałem, że jest przekładnia.

Nie słuchaj nieudaczników z ASO tylko podjedź do dobrej stacji diagnostycznej (takiej co robi badania techniczne) i ustalą Ci usterkę bez większych problemów. Na ulicy Arkuszowej był kiedyś dobry warsztat regenerujący układy kierownicze. Niestety nie pamiętam numeru (jadąc od centrum po prawej stronie).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Dziekuje wszystkim za podpowiedzi i odpowiedzi tez jestem zdziwiony ze to q.... mac maglownica/przekladnia niestety juz dzis wiem ze to ta je.... pi pi pi pi .. maglownica/przekladnia. Sam jestem w szoku 50 tys i to gowno sie popsolo no ale coz taki werdykt Jeden z serwisow "...gdyby pan duzo jezdzil to moze kto wie dzialala by dalej a tak sie popsola..." kmiot pi pi pi brak mi slow na takich serwisantow no ale starczy zali popsuta i tyle jescze raz dziekuje koledzy za pomoc

P.S. od dzis juz mnie nic nie zdziwi w e60 teraz juz marze o nowej M3 podkreslam marze "... marzenia sie spelniaja..." taaaa i jeszcze raz dzieki panowie pozdrawiam wszystkich