Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozwiejecie moje pytania?

Chodzi o roczniki 91-94

1.Samochod z klima: jest wersja manualna i tzw. klimatronic?

2.Komputer pokladowy: sa dwie wersje jego czy jedna? I co dokladnie pokazuje

3.Siedzenia sa podgrzewane ? Chodzi gdy np. auto ma skore czy jest jakas wentylacja

4.Centralny zamek fabrycznie montowany, to jest w kluczyku czy na pilota ?

5.Szyberdch otwierany jest w dwoch pozycjach? tj. chowa sie caly i unosi do gory?

6.Jakie opony przewidziano fabrycznie dla motoru 2.5 ? ludzie z tgo z wyczytalem jezdza od 205 do 255 .

Czesto zauwazyc mozna ze z przodu jest wezsza opona a z tylu szersza.

Czemu tak? I jak to sie ustala o ile ma bcy szersza na tyle niz na przodzie

7. Jak z domykaniem? Niektore samochody maja tak ze jak zamyka sie centralny to automatycznie domykaja sie szyby i szyberdach. W BMW tez to wystepuje?

8.Zauwazylem ze siedzenia z przodu maja takie przyciski po brzegach, w tych wersjach lepszych to oznacza ze tam jest elektryczna regulacja siedzen?

9.E36 byly wyposazane w kontrole trakcji? Czy to opcja ktora dopiero wchodzila duzo pozniej niz e36 ? Szukam na googlach i nie moge znzalesc nic na temat kontroli trakcji od kiedy byla montowana w samochodach

10.Na jakich felgach sie jezdzi w e36? Czy 17` to juz przesada? Auto wyglada bosko a jak z komfortem na naszych drogach?

Jakie oznaczenie maja felgi ? Rozstaw srub, Et?

11.Czy e36 wychodzilo nizsze z fabryki - niektore modele? Jesli tak to jakie modele? roznice sie w silnikach ?

12. Pod lokietnik jest otwierany?

No i narazie tyle :)

Bede wdzieczny za odpowiedz

• Członkowie klubu
Opublikowano

1. Tak

2. Jest kilka wersji - od zegarka i temp. zewn. do średnich spalań i komunikatów CheckControl. Wklep w wyszukiwarce forum: BC, CC i sie dowiesz...

3. Opcja

4. Pilot w kluczyku

5. Tak

6. 205x60x15. Zakladając maksymalnie szerokie z przodu są węższe, bo się nie mieszczą...

7. Ryglowanie domyka szyby i szyber.

8. Tak

9. Muszę zerknąć do instrukcji - nie mam przy sobie.

10. Od 15" do 18", ale powyżej 17" to już przegięcie. Najlepsze rozwiązanie wyglądu do komfortu to 16" i opona 225x50.

Wklep w wyszukiwarce forum: ET, rozmiar opon i się dowiesz...

11. Jak sobie ktoś zamówił zawieszenie M-Technik, lub M-Sport to takie dostał niezależnie od silnika...

12. Odchylany - nie ma w nim schowka.

A wystarczyło poczytać stare posty, poszukać wyszukiwarce forum - na wszystko znajdziesz odpowiedź... :?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Szukalem ale nie znalazlem wszystkie - naprawde! :)

Dzieki ...

Zastanawia mnei 17`

Znajomy brata ma e36 sedana jezdzi wlasnie na 17` drugi rok juz.

Jak jest w delegacji zona jezdzi i jakos do tej pory nie prostowali zadnej felgi :)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Słabo szukałeś :wink:

17" fajnie wygląda, ale ja mam 16tki z oponą 225x50 i niższej już bym nie chciał...

Do 17" potrzebna jest opona 215x45 - a jak szersza to profil jeszcze niższy... dla mnie to już za malo...

Ale 17" wygląda ładniej - ja Ci podałem najlepsze rozwiązanie wyglądu do komfortu (wg.mnie).

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png