Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlaczego na zasilaniu postojówek H6 w e39 nie ma stałego 12v tylko jakieś skaczące napięcie? Jak się podłączy miernik to widać. Dlaczego są w ten sposób zasilane?? :? Sprawdzałem 2 egzemplarze 528 z H6 i ksenonem obok (obie przed liftem) i jest tak samo obojętnie czy silnik chodzi czy nie i czy ksenon się pali czy nie. Jak jest żarówka to tego nie widać ale jak się podłączy leda to widać jak migocą, żadna nie wytrzymuje dłużej niż pare dni :worried:

Może ktoś się z tym zetknął..?

Pozdr
Opublikowano
zrobiłem oświetlenie tablicy rejestracyjnej na ledach i też mi mrugają i to bez zapalania silnika ! wydaje mi się że komputer od świateł wysyła impuls by diagnozować układ (szuka spalonych żarówek) Ale ledy mam już od jesieni i nie wymieniałem ani jednej bo mi się nie palą a mam ich ............ !
Opublikowano

Witam,

też dziś podłączyłem takie LEDY do podświetlenia rejestracji i migają! Strasznie wiejsko to wygląda. Jeśli ktoś wie dlaczego tak jest to będę wdzięczny za podpowiedź.

Opublikowano

poprostu sobie komputer diagnozuje spalenie zarówek(jesli ma zarówka przejście wszystko jest ok a jak wiadomo LED jest półprzewodnikiem stąd komputer wysyła impulsy sprawdzania). E46 jest coś takiego ze migają tylko przy odpaleniu przez ok 5 sekund i jest ok. Są 3 rozwiązania tego problemu:

- wlutowanie zaróweczki równolegle z diodą

- wpięcie rezystora 50 ohm(jesli dobrze pamiętam wartość) z tym ze rezystor będzie się potwornie grzał dlatego musi być na 5w

- podjechać do zakładu który ma komputer i dopisać LED-y do komputera gdyż jak wiadomo nowsze modele miały ringi które były podświetlane(z tego co pamiętam LED-ami)

Sam walczyłem w E46 ze swoi światłami. Załozyłem xenon oraz załozyłem biadłe LEDY w postoje gdyż zarówki były za żółte względem xeononu. Zastosowałem zarówki gdyż rezystory za bardzo się grzały ale najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się być dopisanie LEDów do steronika świateł

• 3 tygodnie później...