Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj kumpel niechcący porysował mi kluczykiem radio w samochodzie (oryginalne czarne z małą navi). Kiedy tak sobie patrzę na te rysy między guzikami to strasznie mnie wkurzają. Czy jest jakiś sposób żeby te rysy usunąć? Jedna z rys jest dość głęboka.
Opublikowano

Ano widzisz, bo rodzajów plastiku jest masa - jeden się spoleruje jak szkło, a inny tym samym sposobem zmatowisz i będzie jeszcze gorzej - już to przerabiałem w kilku przypadkach. Ja bym sobie darował, bo jeszcze pogorszysz sprawę. Jeszcze może być jeden problem - plastiki często są z wierzchu powlekane czymś w rodzaju folii - spolerowanie tego było by kiepskim pomysłem.

Być może, że są zakłady zajmujące się takimi przypadkami - ale tu nie pomogę.

Opublikowano
Tak jak kolega pisał, są rózne rodzaje plastików. Jesli plastik jest taki "typowy" twardy jak na wyświetlaczach to spróbuj preparatem do wyswietlaczy od komórek np "displex". Te preparaty naprawde czasem czynia cuda :cool2: