Skocz do zawartości

Wymiana oleju + reset + jak sie dostac do... + ABS-trup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Wybaczcie, ze kilka tematow w jednym poscie, ale nie chce zasmiecac listy

Dzis zamierzam zmienic olej. Doczytalem sie na formum ze mam zewrzec piny 7 i 19 na okolo 12 sekund. Testowaliscie to na e36 320i z 92 roku?

Kolejne pytanie, ile wchodzi tam oleju

To drugie tyczy sie komputera w srodku, jak mam sie do niego dostac. Umiem juz wygrzebac radio:] :dance: teraz przyszedl czas na niego, bo cus mi szwankuje.. nic wyswietla.. lipa:/

I ostatnie.. czy diagnoza, moze wskazac element odpowiedzialny za niedzialajacy ABS? Jesli ktos z Was ma mozliwosc doradzenia mi co moze byc tego przyczyna prosze o pomoc :modlitwa: , ew co gdzie kupic jakie koszta.. bo na allegro cus tanio za komputry wszelkiej masci i formatu

B M W moja nowa zajawka:]

Opublikowano
Ja moge Ci tylko odpowieziec na pytanie dotyczące oleju. Serwisowo (według wskazań producenta) wchodzi 6,5 l. (do silnika 2.0 6 cylindrów) ale np. ja musze wlac prawie 7 litrow (z resztą mój kumpel tez wlewa kolo 7) i wtedy mam prawie max dopuszczalny poziom na bagnecie. A jeśli chodzi o ABS to musiałbyś podpiąć kompa pod auto wtedy powinno wykazać co jest nie tak tylko nie jestem pewnien jak to wyglądało w modelach z początku produkcji. Pewnie ktoś bardziej zorientowany Ci doradzi. Pozdro.