Skocz do zawartości

jakie powinno byc ciśnienie oleju w e36 1.8is???łancuch...??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam dość dziwny problem bo do tej pory bylo wszystko ok i nagle cos sie stalo...z pod maski wydobywa sie dziwny dzwiek...taki szelest metaliczny....moze to byc wina łancucha rozrzadu??slyszalem ze te lancuszki moga sporo wytrzymac....ja zrobilem tym autem ok 10000tys a ile w rzeczywistosci ma to nie wiem bo pewnie licznik byl krecony przed kupnem, jest to rocznik 1992 i obecnie na blacie mam ok 170000tys ile kosztuje robota czegos takiego??......kolejny problem to taki jakie powinno byc cisnienie oleju??bo ostatnio cos na mocy moje auto stracilo.... i zauwazylem ze troche oleju zjadlo...moze to byc zwiazane z rozrzadem??
Opublikowano
Łańcuch rozrządu tez sie wymienia co 150 tys km, jest drogi chyba kolo 1000zl. Auto bedzie slabsze jesli ten lancuch kwalifikuje sie do wymiany. Jedz jak najszybciej do mechanika, niech on to poslucha.
Opublikowano

z reguly lancucha rozrzadu sie niewymienia a wlasciwie niema okreslonego dokladniej przebiegu jak to jest z paskiem .przy twoim przebiegu raczej jeszcze czas ale najlepszym wyjsciem jest wizyta w bmw warsztat (lepiej zapobiegac niz leczyc) :

a skad wiadomo jakie masz cisnienie oleju ?i tez niema nic z moca za duzo

auto nie bedzie slabsze przez lancuch ktory nadaje sie do wymiany,

ale ryzykowne

pozdrowienia

Opublikowano
Łańcuch rozrządu tez sie wymienia co 150 tys km, jest drogi chyba kolo 1000zl. Auto bedzie slabsze jesli ten lancuch kwalifikuje sie do wymiany. Jedz jak najszybciej do mechanika, niech on to poslucha.

Czlowieku z choinki sie urwales, lepiej jak sie nie znasz to ludzi w blad nie wprowadzaj.... Ludzie z bmw aso sami nie potrafia okreslic dokladnie przebiegu kfalifikujacego sie do wymiany lancucha w silniku m42 , mozna powiedziec ze zapobiegawczo mozna to zrobic przy 300tys lub ponad, uzytkownicy okreslaja go jako dozywotni bo czasami jezdzily do ponad 500tys i nie chalasowaly ale to juz napewno strach. Wiec nie opowiadaj tu bajek dziwnej tresci o spadku mocy i wymianach przy 150tys to nie pasek, radze poczytac a pozniej rady dawac. :duh:

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

osobiscie sie nie spotkalem sie zw spadkami mocy spowodowanymi zuzytym lancuchem,

w zimie tez mi troche zaczynal szumiec i zastanawialem sie nad wymiana napinacza, a potam ewentualnie reszty, ale zmienilem olej na rs i klopoty zniknely, czekam co bedzie dalej.

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!