Skocz do zawartości

PROBLEM z kontrolka poduszki >>???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam !!! Mam problem bo przeczytelem w instrukcji ze kontrolka od poduszek powinna sie na chwilke zapalac gdy stacyjka jest w pozycji 1 a u mnie w BMW e39 zauwazylem ze w ogole mi sie nie pali. MOze ktos wie jaka moze byc tego przyczyna pozdrawiam dzieki !!!!
Opublikowano

Wariant ze spaloną żarówką moim zdaniem odpada ponieważ w tej kontrolce są dwie żarówki.Jedna wymienna a jedna wlutowana na stałę i mało prawdopodobne jest że obie się przepaliły.

Być może nie masz jednej z poduszek(bo domniemam że masz co najmniej dwie) i ktoś (poprzednik) nakombinował.Ja w E-38 miałem taką sytuację że nie miałem jednej poduszki,ale kontrolka gasła. :doh:

Opublikowano
Kiedy zauważyłes??A wczesniej się paliła ?? Jak się w ogóle nie pali to znaczy, że ktoś wyjął :duh:
Opublikowano
ja miałem kontrolki pozatykane takimi ładnymi kuleczkami z taśmy izolacyjnej ale w trakcie zabawy w uruchomianie poduch zauważyłem że wyjęcie jednego z bezpieczników powoduje całkowite wyłączenie kontrolki szkoda że działałem w "drugą " stronę więc nie przywiązywałem wagi do tego który to bezpiecznik ale gdzieś z prawej strony
Opublikowano
Niekoniecznie nie masz poduszki -wiadomo, że BMW miało problem z matami w siedzeniach - otóż, maty się szybko zużywały i powodowało to palenie się kontrolki air-bag'a. Dlatego zaczęto odłączać bezpieczniki albo wytykać kostę z maty siedzenia - ja stawiam na taki problem. CO by nie było poduchy nie zadziałają jeśli bezpiecznik wyciągnięty lub kocha wyłączona..
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg