Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem na wyswietlaczu nie pokazuje mi zadnych komunikatow ze niema jakiegos plynu itp. idt. po zbadaniu przez elektryka wyszlo ze do centrali docieraja wszystkie komunikaty ale obc ich nie wyswietla help
Opublikowano

Witam,

Nieśmiało spytam: sprawdzałeś żarówkę, podświetlającą od tyłu wyświetlacz komunikatów?

Ja mam co prawda wersję tylko z termometrem, ale podświetlenie jest chyba rozwiązane tak samo: w obudowę od tyłu jest włożona mała żarówka 1,2W w czarnej plastikowej oprawce (notabene założyłem taką od Opla i pasuje ;) )

U mnie z przepaloną żarówką nie widziałem kompletnie wskazań temperatury - dopiero jak poświeciłem np. latarką na wyświetlacz, to było widać, że wskazania są, brak tylko podświetlenia ;)

A to na wyświetlaczu pojawiają się takie komunikaty jak brak płynu hamulcowego, wspomagania itd???

Owszem, w odpowiedniej wersji "komputera" :)

Kolega ma 11-przyciskowy, więc powinny ;)

Opublikowano
tak płyny mam ale kiedys brakowalo mi plynu od spryskiwaczy i od chlodnicy i wszystko pisalo zarowka sie przepalila to tez pisalo a teraz nicn nie pisze pokazuje temperature i jak sie wcisnie check control to pokazuje ze wszystko jest ok. A na przyklad jest przepalona zarowka. Wiec podswietlanie dziala