Skocz do zawartości

PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM PRZY E34 530

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH POMÓZCIE CO TO ZA PRZYCZYNA ZE CENTRAL OTWIERA MI SIE SAM!!!!!!!!! NAJGORZEJ JEST W NOCY

TRZYMA TROCHE I ZA CHWILE PUSCZA I JEST TO TROCHE KŁOPOTLIWE BO MUSZE WYCIĄGAC BEZPIECZNIK NA NOC

Opublikowano
Możliwe, że jeden z siłowników od zamków odpuszcza i jest do wymiany lub nie kontaktuje na wtyku... Będzie problem ze znalezieniem tego wadliwego miejsca. Jest chyba 6 punktów - 4 siłowniki w drzwiach, klapa bagażnika i wlew paliwa.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

Na początek proponuję zajrzeć pod tylną klapę bagażnika. Na lewym zawiasie jest wiazka elektryczna. Często niestety ulega przetarciu w tym miejscu. W tej wiązce idą przewody do świateł cofania, oświetlenia bagażnika, lamp przeciwmgielnych, oświetlenia tablicy, no i do centralnego zamka w bagażniku.

Miałem podobną usterkę. Zamek odbijał po przekreceniu (tak samo dzieje się, gdy któreś drzwi są niedomnknięte) - okazało się, że wiązka na klapie sie przetarła przez, co zamek w klapie odłączył się od reszty. Dodatkowo jeszcze oświetlenie tablicy było przyćmione (słabe światło), lusterko prawe nie pochylało się przy włączeniu R i na okrągło leciał bezpiecznik od przeciwmgłowych.

Po naprawie tej wiązki wszytko działa jak należy.

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
spięcie na kablach, gdzieś pewno ci się kable przetarły, dostała się woda itp. to samo w mercu w124 było i wystarczyło zmienić kabelek. Może to ta sama przyczyna?
Opublikowano

Tez sie dolacze do wypowiedzi ale mam e36 ,ale mysle ze tez pomoze :D

Ja mialem ten sam problem przetarta wiazka kabli :shock: w tylnej klapie.

To bylo dla elektryka 30 min pracy :D

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

dzięki za rade faktycznie w tylnej wiązce był przetarty kabelek od centralnego naprawiłem i jest ok

DZIĘKI ZA RADE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRO DLA WSZYSTKICH