Skocz do zawartości

Wywala mi zimną wode z zbiooniczka!!/niewiem oco chodzi!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie:)

dzisiaj zauważyłem że wywala mi zimną wode z układu chłodzenia!!,w zbiorniczku wyrównawczym niema żadnego masła ani nic! dodatkowo szroni mi reduktor!!! niewiem co sie dzieje!!dodatkowo jakis silniczek przy skrzynce bezpieczników od strony kierowcy wydawał odgłos jakby sie zatarł pomóżce bo niewiem co sie dzieje czy to uszkodzona uszczela czy coś!!!

Opublikowano
albo uszczelka pod głowicą albo w odparowniku jakaś nieszczelność i gaz wyciska płyn no a jak nie masz możliwości zagrzać to szroni bo zimny
Opublikowano
witam jeżeli wywala ci płyn to na benzynie i gazie to uszczelka a jak tylko na gazie to membrana w parowniku
Opublikowano
Witam odnośnie wyrzucania zimnej wody najprawdopodobnie nie otwiera ci sie elektrozwór to jest to koło bezbieczników ponieważ niema pełnego obiegu dlatego na wolnych obrotach bedzie ci szroniał reduktor ja miałem tak samo, jak miałem zapowietrzony układ chłodzenia przez to że ten elektrozawór nie chciał się otworzyć. Pozdrowionka!!! :D
Opublikowano

Jezeli chodzi o elektrozawory to nie maja zadnego znaczenia.

Takie objawy jak masz to w zasadzie wskazuja na dwie mozliwosci usterek. Pierwsza to uszkodzona glowica/uszczelka pod glowica ale raczej malo prawdopodobne, druga to tak jak koledzy napisali nieszczelna membrana w reduktorze.

Sprawdz czy na benzynie tez ci wywala plyn. Jezeli nie to ewidentnie bedzie wskazywac na uszkodzony parownik od gazu.

PS.

Jest jeszcze mozliwosc (choc maloprawdopodobna) ze masz zapowietrzony uklad chlodzenia.

Opublikowano
Wlaśnie ta najmniej prawdopodobna wersja była prawdziwa ze był zapowietrzony układ chłodzenia ,teraz ani węze nie puchną ani nic nie wywala,skożystalem z tej śróbko co jest do odpowietrzania i juz jest wszystko w jak najlepszej normie!!! dzięki za sugestje pozdrawiam!!