Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Przeglądałem wiele postów, lecz nie znalazłem zadowalajacej mnie odpowiedzi. Od pół roku jestem posiadaczem BMW 3 E-36. Zamontowalem odcięcie zasilania pompy paliwa. Chcę jeszcze zamontować alarm, tak abym mogł sterowac centralnym zamkiem. jest bardzo duzy wybór na allego. nie wiem czy nalezy na coś konkretnie zwrócic uwagę. jestem elektrykiem-elektronikiem, wiec sam chcę zamontowac alarma w mojej karocy;-) Upatrzyłem sobie http://moto.allegro.pl/item183232778_profesjonalny_alarm_fighter_pilot_bmw_czujniki.html . Czy sie nadaje do E-36 ?? A dodatkowo mam szyby na korbkę. Czy wystarczy tylko kupic silniczki zastępujące korbkę, dwa przełaczniki i wpiąć sie w instalację, zeby uwolnic sie od dręczącej mnie korby?? prosze o info/ pozdo Lukas
Opublikowano
ja ciagle zostaje przy swoim i dla mnie gitt jest alarm exus v10 :) exus ma tez w ofercie zestawy szyb elektrycznych :D ja u siebie w autkach mam V10 i V3100 :) i wszystko jest ok :):)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

odcięcie paliwa OK. a coś więcej ..kwestia do przemyślenia, jak już auto Ci namierzą i będą chcieli ukraść to i tak ukradną pomimo alarmów zamontowanych :) szkoda kaski..

osobiście wydaje mi ise iż fajowym rozwiązaniem jest nadajnik GPS połączony z komórką, który w przypadku kradzieży przesyła współrzędne gdzie aktualnie znajduje się samochód. Jak dla mnie to z alarmów coś takiego ma sens, lecz niestety koszt w granicach 600+komórka.

pozdro!