Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Na początku powiem coś o sobie. BMW posiadam od pół roku. Jestem bardzo zadowolony. Jednak po zimie zauważyłem, że w jednym z progów z przodu koło gumowej podpórki do podnoszenia samochodu pojawiła się niestety dziura, Wygląda to jak by ta gumowa podpórka była oberwana i wokół niej pojawiła sie korozja. W tym miejscu próg jest przerdzewiały. Doczytałem, że progi w e36 można zdemontować (trzymają się na kołku i spinkach). MOje pytanie to czy zdemontoać progi i dać je do lakiernika, czy kupić nowe progi z laminatu na allegro i wpiąc z miejsce starych, czy dac do lakiernika auto z fabrycznymi progami do zaklejenia dziur i lakierowania?????
Opublikowano

Witam.

Nie wiem gdzie wyczytałeś,że progi w e36 są zdejmowane bo z tego co ja wiem to są stałą częscią auta.Zdejmowane (na spinki i kołki) są tylko plastikowe nakładki progowe,które raczej nie koroduja a próg metalowy niestety nie jest demontowalny bez cieżkiego sprzetu jak piła,flex,spawarka,więc jeżeli masz korozje a nie ma jakiś większych wżerów to oddaj do lakiernika i napraw to co jest a jak są dziury to zostaje już wymiana porogu.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...