Skocz do zawartości

524 td- nie pali sie w ogole oil service.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w 524 td- nie pali sie w ogole oil service. Samochod tez nie ma mocy. Czy w tych samochodach powinno to reagowac i sie swiecic? Mam tez problem z ekonomizerem ktory skacze raz na max, raz na zero. Moze to ma jakis zwjazek. polaczylem tez piny w kosce komputera i tez nie reagowaly. Prosze o porady ktore mogly by przywrocic moc. Dzieki.
Opublikowano
takie objawy w liczniku to jak padnie w nim bateria co podtrzymuje pamięć . nie wiem czy to wpływa na moc ale u mnie w e39 jak niemam licznika to nie zapale
Opublikowano
Tez mi sie wydaje ze komputer, ale w 524 sa dwie sztuki. Jeden odpowiada za sterowanie silnika a drugi za kontrolki, czujniki itp. Komunikuja sie one ze soba i jeden bez drugiego nie bedzie dzialal.
Opublikowano
Po problemie, okazało się ze przyczyną niedziałających lampek oil i wskaźnika spalania były zepsute akumulatorki. Po rozebraniu licznika okazało się ze ktoś tam grzebał i włożył zle akumulatorki. Przed wlutowaniem nowych chciałem się dowiedzieć ile kosztują oryginalne i jakich są parametrów, ale w serwisie bmw nie wiedzą, jakie są. Wiedzą ze wymienia się je z całą płytką i ta przyjemność kosztuje 1.300zl. Zaryzykowałem i włożyłem 1.2 v 1000 mah i jest ok. Mam wątpliwości czy powinny być akumulatorki czy baterie. Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. Po wymianie swieci się oil serwis i inspekcja. Po skasowaniu pojawiły się zielone diody, ale jak mocy nie było tak nie ma….