Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc od kilku dni słyszę dziwne cykanie z silnika. Cykanie jest równomierne , szybkie w tempie cyk cyk cyk cyk :) . Tempo cykania rośnie kiedy rosną obroty tak długo aż zostanie zagłuszone przez pracę silnika. Cykanie słychać tylko wtedy gdy jest podniesiona maska.

Czy ktoś wie co to jest? Proszę pomóżcie pilnie bo po świętach muszę wyjechać na drugi koniec Polski a nie chcę po drodze stanąć gdzieś w lesie. :mad2:

Opublikowano
To cykanie to może być praca wtrysków i jest to normalne, ale jeśli słyszysz głośne pojedyncze cykanie szczegolnie przy porannym uruchomieniu silnika i jeśli po pewnym czasie ( po rozgrzaniu sie silnika ) cykanie staje sie cichsze lub całkowicie zanika to masz do wymiany popychacz hydrauliczny. Ja tak jezdze juz ok 5 tyś km po swietach zamierzam wymieniać popychacze.
Opublikowano
Spoko , tylko dlaczego wcześniej tego cykania nie było a teraz jest?

Dobre pytanie. Oczywicie przy założeniu, że BMW wypuszcza z fabryki samochód uszkodzony, a naprawia się on póniej sam.

Mylałem zawsze, że jest odwrotnie, czyli uszkodzenia pojawiajš się wraz z przebiegiem.

Popychacze hydrauliczne nie lubiš kiepskiego oleju i dużych przebiegów.

Opublikowano

cwaniak z naszego jakuba :D nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź. Nie wnikam dlaczego. W popychacze nie wierzę bo przelot mam mały a olej zawsze leję syntetyczny i zmieniam co 10 000km.

Jeśli to miałyby być wtryski i jest to normalne to dziwi mnie to ze cykania nie było wcześniej a teraz jest :duh:

Opublikowano

To jednak cykały wtryski tyle, że głośno. Podobno od słabej jakości paliwa, które zalałem na stacji firmy u której jakości broni orzeł. Widocznie do stacji na której tankowałem ten orzeł nie doleciał.

Zalałem VPower Racing na Shellu i silnik gra jak nowy.