Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
---musze sie poradzic , dośc mam szperania i pytania 'gazowników'-napiszę krótko,jeśki ktos wie niech mnie oświeci,-otórz w trakcie jazdy wyrzucam na luz obr. spadaja do 450 i lekko falują góra dół, jeśli sie zatrzymam wzrastają do 650-700 co może byc tego przyczyną[zdarza sie że zgasnie i jedż tu na zakręcie np. przy wciśniętym sprzęgle]pozdro :arrow: :arrow: :arrow: [/b]
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
tak dzieje się na LPG,sam nie wiem co z tym robić, silniczek krokowy wyczyszczony i to najgorsze że na postoju obroty w porządku :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano

Zacznij pierw od :

sprawdzenia szczelności dolotu rury cybanty , sprawdź czy nie są popękane węże , sprawdź opaskę na klapie anty bum czy jest szczelna i nie jest sparciała , czy klapa anty bum i mixer do przepływomierza jest skręcony na silikon albo czy jest szczelnie.

następnie sprawdź jak wygląda obudowa filtra powietrza czy nie jest popękana i jest szczelna

następnie sprawdź z jakiego miejsca silnik zasysa powietrze musi być w takim miejscu by silnik sam se zasysał powietrze a nie nie w czasie jazdy mu coś dmuchało , czyli ew. zmień dolot tak by mu nie dmuchało.

jak to nie pomoże

podkręć minimalnie dawkę paliwa a parowniku .

napisz czy pomogło

Opublikowano
ok. :( we wtorek spróbuję coś z tym zrobić-dam znać czy cos pomogło-pozdro ,dzięki :arrow: :arrow: :arrow:
Opublikowano
ok. :( we wtorek spróbuję coś z tym zrobić-dam znać czy cos pomogło-pozdro ,dzięki :arrow: :arrow: :arrow:
miałem dziś przejżeć auto ale odłożę to chyba bo zimno ,niebawem dam znać :arrow: :arrow: :arrow: