Skocz do zawartości

problem z oświetleniem wnetrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdzie szukać usterki a chodzi mi o oświetlenie wnętrza działają drzwi tylne lewe i prawe a także przednie prawe,ale nie działają od strony kierowcy nie zapala się światło po otwarciu drzwi ,włącznik w drzwiach działo na pewno bo sprawdzałem

gdzie tkwi problem :?:

Opublikowano
Stawiam na ten właśnie wyłącznik przy słupku sam z nim walczyłem tylko że u mnie ciągle wskazywał nie zamknięte drzwi w końcu po wielu próbach i męczarniach udało mi się go wyregulować a powiedz jeszcze jedno czy jak auto jest zamknięte to gdy pociągniesz za klamkę kierowcy lub pasażera zaświeca się światło w środku ??
Opublikowano
  • Autor

Tak zaświeca się

a włącznik sprawdzałem prostownikiem i prubówką,zapalała się i gasła

Opublikowano
Możesz jeszcze spróbować zamienić przedni włącznik z tylnym po lewej stronie pozwoli to najprościej określić czy problem tkwi w nim
a włącznik sprawdzałem prostownikiem i prubówką,zapalała się i gasła
 (regulacja) czy gdzieś głębiej w instalacji z tym że musisz być pewien że dobrze wszystko (kable) łączą w kostkach. Stawiam na regulację bo one się po prostu wyrabiają

Opublikowano
  • Autor
brubowałem nawet zwierać piny w kostce ale też to nic nie dało
Opublikowano
To niestety zostaje tylko kopanie w instalacji żeby zlokalizować przerwę zdejmij osłonę środkowego słupka i leć po kablach do tyłu auta może sie coś wyklaruje powodzenia !!
Opublikowano
  • Autor
Ale co dziwne prąd jest na wtyczce ,sprawdzałem miernikiem ,a światło sie nie pali