Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam problem z moją X5. Po wizycie w naprawie przestało działać mi pompowane zawieszenie z tyłu,niemam bocznych swiateł stopu(pali mi sie tylko to u góry,ale kierunki i pozycyjne z tyłu sie palą)niedziała mi dolna klapa bagaznika(górna sie otwiera) i niedziała mi radio(są tylko podświetlone przyciski jak włącze światła nic więcej).Po wstępnych sprawdzeniach doszedłem do wniosku że w panelu na te zwykłe bezpieczniki który znajduje się z prawej strony w bagażniku niema ani jednego bezpiecznika.Są tylko takie 3 duże a cały panel na te zwykłe bezpieczniki jest pusty.Może ktoś wie jakie bezpieczniki za co odpowiadają i w jakim miejscu powinny być.Z tylnej dolnej klapy wyjąłem silniczek i okazało sie że jest dobry.Wogóle niedochodzi tam prąd.Na 99% jestem pewien że to brak bezpieczników.Prosze o pomoc
Opublikowano

Głupia sprawa... weź kija i lej tych mechaników...

Rozpiskę bezpieczników powinieneś mieć w Instrukcji Obsługi oraz na tej klapce prawego schowka. Jeśli jej nie masz albo nie możesz poradzić sobie z obcym językiem to zrób tak: powkładaj we wszystkie gniazda (we wszystkie !!!) bezpieczniki 5A - kup sobie na stacji benzynowej dwie garście, to kosztuje niewiele i przydadzą się na zaś... Nie bój się, nic się nie stanie, te urządzenia które masz i są sprawne zagrają (ewentualnie mocniejsze bezpieczniki na krótko im nie zaszkodzą), a tym extrasom których nie masz to i tak wszystko jedno... A ja postaram się znaleźć polską rozpiskę.

Przyjemnej zabawy

Opublikowano
Witam.Zdobyłem rozpiske i okazało sie że to brak bezpieczników spowodował że niedziałały mi te żeczy. Całe szczęście że to bezpieczniki bo koszt był minimalny.Pozdrawiam