Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam problem jest nastepujący: e39 przed liftingiem, odłączyłem akumulator, zamknołem klape. Centralny nie działa itp, kluczyka nie moge przekręcić- chyba się zacioł zamek, nie mam pojęcia nigdy wcześniej nie urzywałem kluczyka tylko pilota. Więc jak się dostać do do aku, czekam na na pomoc.

Pozdro

Kris

Opublikowano
Witam problem jest nastepujący: e39 przed liftingiem, odłączyłem akumulator, zamknołem klape. Centralny nie działa itp, kluczyka nie moge przekręcić- chyba się zacioł zamek, nie mam pojęcia nigdy wcześniej nie urzywałem kluczyka tylko pilota. Więc jak się dostać do do aku, czekam na na pomoc.

Pozdro

Kris

Witam

W przypadku kiedy odłączysz aku i chcesz z kluczyka otworzyć lub zamknąć centralny zamek wkładając kluczyk do drzwi kierowcy to według mnie jest niemożliwe. Dokładnie tak miałem w swojej beci. Kiedy padł mi aku to nie mogłem kluczykiem niczego innego otworzyć jak tylko pokrywę bagażnika. Po naładowaniu aku mogłem już zarówno kluczykiem jak i pilotem otwierać i zamykać cały samochód.

Wobec tego wydało mi się to normalne i nie przejmuję się takim szczegółem.

Pozdrawiam

Opublikowano
jeśli umiesz dostać się do środka to albo wejdz do bagażnika i podłącz akumulator albo podnieś maskę i daj prąd na silnik na te końcówki do porzyczania prądu a jak masz wszystko pozamykane i nie umiesz dostać się do środka to podnieś auto i daj prąd na rozrusznik albo jest taka czerwona śróba na podwoziu pod nogami kierowcy gdzie kabel + przechodzi z wnętrza wozu na zewnątrz i idzie do rozrusznika
Opublikowano

Zrozumiałem, tylko ze problem tkwi w tym że własnie bagażnika nie moge otworzyć :mad2: Bezproblemowo otwieram pozostałe drzwi, maske, tylko bagażnik się zablokował.

Co do tych podłaczeń pod maską to zachwile spróbuje, ale czy to coś zadziała?? przecież jest osobny guziczek do otwierania bagażnika, wiec??

Prosze wytłumaczcie mi to tak jak laikowi bo nie mam pojęcia :duh:

Opublikowano
ogólnie to kluczyk mi się kręci w zamku od bagażnika ale w strone prawej lampy, a w drugą już nie chce. Co może być nie tak z zamkiem że nie chce działac???
Opublikowano
Minus pod maską masz przy mocowaniu amortyzatora. Podłącz drugi akumulator albo poproś kogoś aby "użyczył" Ci prądu ze swojego samochodu i po problemie. Pozdrawiam