Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jestem posiadaczem e36 316i m43 ,jakis czas temu zalozylem sekwencyjna instalacje gazowa . Mam taki maly problem ,gdy silnik jest zimny jak gwaltownie dodam gazy to tak jakby sie dusil . Silnik nie chce wejsc na obroty ,ale jak dodaje gazu powoli to wszystko jest ok. Wystepuje to tylko gdy dodaje gazu z niskich obrotow (biegu jalowym) :(

Moze wie ktos co moze byc tego skutkiem ????

Opublikowano

Jeżeli założyłeś gaz niedawno to udaj na regulację i po kłopocie.

Niech Ci wyregulują tak jak chcesz żeby było, w końcu za to płacisz :wink:

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
tak to prawda......kolega tez tak mial i na dodatek ten sam motor co ty.....pojechal do gaziazy......i wszystko wrucilo do normy:)
BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
Opublikowano
Problem moze tkwic w zbyt wczesnym przelanczaniu sie na gaz i jezeli reduktor nie jest rozgrzany to gaz sie zeszrania przy rozprezaniu zamiast byc w fazie lotnej.
Opublikowano
Miałem coś podobnego, tez juz kombinowałem co to moze byc. Nie myslalem ze to przez gaz bo na benzynie to samo. Pojechałem do gazownikow, poregulowali 10 minut i po klopocie :cool2: