Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do was takie małe pytanko..

Dzisiaj wrzuciłem sobie suba do bagaznika z głośnikiem Pioneera 400W RMS. Bas jest naprawdę ładny w autku. tylko jedno co mie zastanawia dlaczego bas nie rozchodzi sie poza auto. Czy BMW ma bagażnik dobrze wygłuszony ?? Pytanie czysto z ciekawości

Opublikowano
no ale to chyba dobrze że nie robisz dyskoteki dla otoczenia :think: . bagażniki są całkiem dobrze wygłuszone. może w serii 3 średnio ale 5 czy 7 to bardzo dobrze.
Opublikowano

W serii 3 jest tez bardzo dobrze wygluszony zewnetrznie w koncu BMW nie sa robione z cieniutkiej blachy jak co poniektore samochody (Fiat?).

A tym to sie faktycznie nie powinienes przejmowac, bo wlasnie o to w Car-Audio chodzi, zebys ty sluchal a nie cale otoczenie..

Opublikowano
U mnie w trójce słychać basik na zewnątrz z przodu auta, ale ja mam Coupe i tam są dzielone tylne kanapy - bas mocniej rozchodzi się po aucie. Druga sprawa może rodzaj suba, ja mam typu BandPass - nisko schodzi i mocno trzęsie.
Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
Dzieki za odp :D Własnie nie chodzi mi o to żeby robic dyskoteke dla innych :D W koncu ja nie słucham na zewnatrz auta, liczy sie dźwięk w środkku
Opublikowano
ja mam typu BandPass - nisko schodzi i mocno trzęsie.

Bardzo lubie te konstrukcje, ze wgledu na to ze moga dzialac nawet pod wzmacniaczem z radia, w razie braku funduszy ;]

Opublikowano
ja mam typu BandPass - nisko schodzi i mocno trzęsie.

Bardzo lubie te konstrukcje, ze wgledu na to ze moga dzialac nawet pod wzmacniaczem z radia, w razie braku funduszy ;]

:roll: ... nie ma bardziej wymagającej konstrukcji pod względem mocy .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

:roll: ... nie ma bardziej wymagającej konstrukcji pod względem mocy .

W obudowach Bandpass wykorzystujacych otwory stratne (BR) po obu stronach membrany głosnika można otrzymać o wiele wyzszą skuteczność. Dzięki temu otrzymujemy wysokie natezenia dzwięku, przy małym poborze prądu. Moc wykorzystywana z samego radia samochodowego może spokojnie napędzić takiego suba. Podstawą jest oczywiscie prawidłowo zaprojektowana obudowa.

Opublikowano

czy twoja teoria tyczy się Bandpassu 4ego i jak i 6ego rzędu ?

jest dokładnie odwrotnie - skuteczność spada ... już pomijam debate nt sensu i sposobu podłączenia suba w jakiej kolwiek obudowie pod radio .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

O co kaman? :?:

Ale Wy to macie fachowe pojęcie o tych sprawach...

Dodam tylko tak na chłopski rozum, że wystarczy sub JBL GTO 1204BP podłączony do wzmaka JBL GTO 75.4 i już jest super basik, kótry słychać z przodu auta.

Bi Em DabylJu :P