Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki silnik jest lepszy tds czy td, w dniu dzisiejszym dostałe propozycje kupna 525 td E39. Mam w tej chwili E34 ale z silnikiem 2.5 tds. Pytanie nastepujące

JAKI RÓZNICE W TYCH SILNIACH CZYLI TDS A TD??? KTÓRY JEST LEPSZY A EWENTUALNIE DLACZEGO LEPSZY????

Z GÓRY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI!!!!

Opublikowano

td nie ma intercooller'a i ma tylko 115 koni

tds ma i ma 143 ta więc td to prawie tds

a prawie robi wielką róznicę.... :D

Opublikowano
W e39 były tylko TDS i D w motorze 2.5 :twisted:

jestes tego pewien??

z danych technicznych ściągnietych ze strony www.bmw-klub.pl

wynika, że były w e39 525 td(1996-2000, 85kW-115 KM) i 525d (120kW -163 KM,produkowane od 2000-2003r) oraz 525 tds 143 KM (1996-2000)

Opublikowano
W e39 były tylko TDS i D w motorze 2.5 :twisted:

Na 100% w dieslach 2.5 E39 byl td! Kumpel ma taka, roznica od tds`a to brak intercoolera, a co za tym oczywiscie podaza nieodwolalnie mniejsza moc silnika. Wg mojej oceny td jest bardzo dobrym silnikiem, i przyspieszenie zadowalajace i predkosc max bardzo dobra, wiec jesli masz okazje i nie wygorowane oczekiwania co do mozliwosci silnika to polecam td.

Opublikowano

Jestem w posiadaniu 525 td 1999r. ma 115 km.

silnik bdb. nie miałem żadnej awarii a mam go od roku prędkość max. - jechałem 200 , przyśpieszenia słabe ale da się wytrzymać ogólnie bardzo ok. polecam spalanie 6.0-7.5l

Opublikowano

105 kW to 525 tds, wszystko zalezy jak był użytkowany : kto i jak nim jeździł. jak kupisz po jakims pilarzu to zawsze będa problemy chocby i miał 160 tkm na liczniku.

też szukam takiei e39 w kombi i rozpietosc cenowa jesat znaczna...

chyba najlepiej jechac do rzeszy po samochód