Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam sedana 96' e36 .. wyemienialem jakis czas temu amortyzatory .. dzialaja OK. .. ale. przy jezdzie ponad 130 km na zakretach starsznie nosi przodem.. no moze nie starsznie ale czuje ze jest za miekki.. i teraz tak . mam opony p600 205-tki .. alu bmoskie 15'' i tu nie ebde nic ruszal.. tez zawieszenie nie jest obnizane poniewaz nasze drogi jak wiecie to ser szwajcarski.. i nie wiem co zrobic by usztywnic przod ?? rozgladalem sie za ta listwa usztwniajaca co na kielichy sie przykreca.. ( jak macie jakis dobry namiar gdzie kupic i jaka to prosze..) ale co jeszcze mozna zrobic.. ??? jakies sprezyny?? .. amorow nie zamierzam zmieniac bo sa nowe. opd pozdro
Opublikowano

A jakiej firmy kupiłeś te amory??? Kumpel np. kupił sobie kayabę i bardzo narzekał że miękkie. Ja mam u siebie sachsa i są poprostu w sam raz.

Pozdro.

Opublikowano
no to masz napewno bilstein b4. A z tylu tez wymieniales?? Jesli masz za miekko to kup sprezny obnizajace -30mm z przodu i tylu. Albo zmien felgi na wieksze. Raczej inaczej nie da rady utwardzic auta. No chyba ze sportowe amory.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
nio tak.. powiedz mi ile musz emiec na te sprezyny .. 2 na przod -30 a na tyl tez - 30 ?? jak bym chcial komplet na przod i tyl to na ile sosu musze sie przygotowac ?? i jakiej firmy.. oczywiscie bez przegiecia.. ;) bede wdzieczny za rady :)) . felg na wieksze nie wymienie i amorow tez nie chem bo wkoncu nowe . ale na sprezyny sie zgodze :)) odp Risto :)
Opublikowano
mysle ze nowki za ok 600zl dobrej firmy. Rozejrzyj sie na allegro. Sa rozne konfiguracje obnizenia. Chyba takie -30/-20 powinienes dostac. Beda w sam raz pod seryjne amory. Bo nizej to szkoda jednak tych nowych amortyzatorow. Poszukaj moze uzywak na allegro H&R albo FK moze Eibach, Weitec, KW. To sa z tych lepszych firm. Za 300-400zl moze kupisz jakies dobre uzywki z tych firm. Pamietaj ze musisz szukac sprezyn do 4-cylindrowki. Wszystkie silniki tzn(1,6 1,8 1,8 is) maja te same sprezyny

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl