Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów!

Pytań mam kilkaa, mianowicie nie znam jeszcze BMW, ostatnio w komisie odbyłem jazdę próbną BMW 523i lub 525i Touring, rok produkcji 1998 , skrzynka z tiptronic i zakochałem się w tym aucie, mniejsza o to, co wskazywał ten ekonomizer, pojazd cudeńko.

Jak jest z tym oznaczeniem, w komisie 525i a w katalogach 523i choć silnik w obu przypadkach 2,5l, kiedy ma 192KM a kiedy 170?

Dodam, że chodzi o to samo auto. Czy ktoś mi wyjaśni, które oznaczenie z podanych jest prawidłowe, czy to, które wyczytałem z katalogu, czy błąd w opisie ogłoszenia przez sprzedawcę, pytam ponieważ w katalogu nie ma BMW 525i Touring w roczniku 1998???

2) Mamy z żonką około 3200 PLN/mc i chciałem poważnie zapytać doświadczonych posiadaczy BMW E 39, czy z takiej kasy będzie mnie stać utrzymać to autko?

3) Głupie i zarazem nie głupie bo z życia wzięte pytanie:

- jak przekonać swoją babę by zgodziła się na kupno auta, o którym panują wszelkie stereotypy wskazujące na "NIE".

Dzięki z góry i pozdrawiam serdecznie, życzę wszelkiego dobrego dla Was wszystkich oraz dla Waszych z......ych autek!

Paweł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ma byc 523i - 170 kM. Mam od pół roku 520i - wlasnie 98 rok, 230 tys km, chodzi jak zegarek, wymienilem w tylnym kole wachacze i łacznik - 600 zl - porządnej firmy, nie wymieniane było od nowosci (auto z Niemiec). Wymienilem aku 215 zl, bo mialem problem z wiatraczkiem klimy, ale o tym sie moze kiedys dowiesz, maly problem. Poza tym leje paliwo - spala w miescie ok 12l/100, trasa 7-9 l/100. Zdecydowanie polecam, a stereotypy to gadają Ci, ktorzy nie maja BMW , a ich nie słuchaj.