Skocz do zawartości

JAK WYMIENIC ZAROWKE XENONOWA w e-39 2002 rok ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Niedawno kupilem zarowki xenonowe D2S do mojego samochodu, poniewaz stare nie dawaly juz tego rezultatu co powinny.Probowalem je wymienic lecz nie jest to takie same jak zwykle H4.Czy ktorys z was wymienial juz moze te zarowki w swojej beemce lub wie moze jak to zrobic ? Z gory dziekuje za kazda odpowiedz . Pozdrowionka dla wszystkich fanow BMW.
Opublikowano

Miałem ten sam problem :)

Zdejmij kostkę, tą z wykrzyknikiem, z palnika. Potem musisz zdjąć ten gumowy kondonik, który przykrywa wejście palnika aby się lampa nie zakurzyła a potem mocno przekręcić w lewo czarną nakrętkę trzymającą sam palnik.

Uwarzaj tylko żebyś nie złamał sobie uchwytów podtrzymujących lampę gdyż jest to bardzo słabiutki element :nienie:

Dokładną instrukcję wrzuciłem ci na mojego FTPa

http://pavlo.aster.net.pl/bmw/ReplacingLeftXenonLight.pdf

Pozdrawiam,

Pavlo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Juz wymienilem te zarowki.Bylo dokladnie tak jak opisales.Dzieki :modlitwa: PS. uchwyty zachowalem w takim stanie w jakim byly hihi :D Pozdrowionka