Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem niedawno becie E36 316 97r jak sie okazalo byla po przejsciach Zrobilem juz gaz, silnik Pojawil sie problem z zawieszeniem Tyl potrafi uciekac, skakac itd itp Tutaj mam pytanie Bylem u mechanika i On byl bardzo zdziwiony, ze nie mam tarcz z tylu tylko bembny Czy to normalne ? 97 rok e36 1.6 pojemnosc ?

Kolejny problem to to, z nie da sie spalic gum Daje jej 5-6 tys obr i rura i nic auto rusza Kontroli trakcji nie mam przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo Ktos moze pomoc aha i ostatnia sprawa to to, ze przy predkosci powyzej 80km/h przy skrecaniu tylko w lewo czuc straszne drgania na kierownicyMam minimalne luzy

Opublikowano
jeśli chodzi o zawieche to jedź sobie do diagnosty niech ci ałto weżmie na ścieżkę, sprawdzi amorki i potem na szarpak żeby sprawdzić luzy na tulejach i swożniach, możesz też zrobić geometrię, jeśli będą problemy z jej ustawieniem to znaczy że buda krzywa i z tą więkrzość dziwnych objawów. Ja jak miałem rekina to miałem podobny objaw z tym szarpaniem i drganie przy skręcaniu+uciekanie tyłu, ale u mnie był po prostu walnięty jeden amorek.
Opublikowano
Cinecki: Weź wpisz ostatnie 7 znaków numeru VIN w realoem i zobaczysz czy miałeś z tyłu tarcze czy też bębny. Ja mam z 98 i mam tarcze. Jeżeli wg realoem masz tarcze a u Ciebie są bębny - współczuję, ktoś musiał nieźle przekombinować z twoją bryką. Tu też mogą rodzić się problemy z prowadzeniem - ktoś być może źle poskładał zawieszenie.
Opublikowano
W większości 1.6 i 1.8 są bębny - tylko iS ma zawsze tarcze. Tylko czy pod koniec produkcji się to zmieniło - chyba, że w kombi są tarcze a w pozostałych nadwoziach już nie.
Opublikowano
Po wpisaniu VIN znajdujesz sekcję w lewym oknie BRAKES i potem w prawym oknie 34 10 REAR WHEEL BRAKE i na dole wyskakuje schemat hamulca na tylnym kole. U mnie pokazuje tylko tarcze. Chyba, że masz compacta - tam w 97 roku były montowane bębny albo tarcze.
Opublikowano
Varrol. Wygląda na to, że masz rację. Właśnie sprawdziłem. W każdym razie w REALOEM jeżeli coś nie jest wymienione na spisie części a znajduje się na schematach, znaczy że nie ma tego w aucie którego części przeglądasz.