Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Wczoraj wybrałem się w trasę. Zatrzyamałem się na stacji żeby sobie cos do picia kupic (po przejechaniu jakis 200km) wracam do auta, odpalam silnik a tu zapala sie czerwona kontrolka od poduszki. Po powrocie do domu podlaczam auto pod komputer (CS 6.1.4) a tam błąd:

16 Belt switch, driver's side (wiem co to oznacza wiec nie pisac :))

Znalazłem jeden wątek na forum w którym autor też miał ten błąd ale w ostatnim czasie nie miałem stłuczki z tego co pamiętam :). Autor wątku nie napisał jak rozwiązał ten problem, natomiast Golsar napisał coś o wtyczce... - wie ktos gdzie ona dokładnie jest ?

A i jeszcze przy okazji diagnozy modułu LCM/CCM wyskoczył mi również powracający błąd:

40 Thermical Oil Level Sensor

To jest podobno czujnik temperatury oleju (najprawdopodobniej w misce olejowej) ale gdzie dokladnie i jak sie do niego dostac zeby go wymienic i gdzie go kupic..

------------------------------------------------------------------------------------

Już wiem gdzie Thermical Oil Level Sensor to jest i gdzie można kupic jak również ile kosztuje (salon BMW Inchape Motor Wrocław) - 615 zł - wiecie gdzie to można taniej dostać.

------------------------------------------------------------------------------------

Juz uporałem się z tym 16 Belt ..... Wypięła się minimalnie wtyczka przy napinaczu (taka żółta), ja ja całkowice wyciagnałem, włozyłem ponownie (na maxa trudny dostep, najlepiej od tyłu i dwoma rękami) i skasowałem błąd CS.

:)

Jeszcze tylko napiszcie mi gdzie taniej kupię ten 40 Thermical ....

Pozdrawiam.

Opublikowano

mam ten sam problem z kontrolka od airbagu :/ takze prosilbym o opis jak dotarles dop tego czujnika i gdzie on sie znajduje.

wielkie dzieki zA ewntualna pomoc

pozdrawiam

Opublikowano
BMW 316, Compact z roku 98.Mam 4 poduszki.Gdzie mozna by to zrobic oprocz aso.Ewemtualnie czy da rade domowymi metodami??