Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam pytanko, czy ktoś może wie czy do e30 na -60 z przodu zmieszczą się oponki 205/50/16? Pytam poniewaz kupiłem ładne 16-stki i nie wiem jakie dokładnie oponki dokupić.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Szymon

Opublikowano

Cześć.

Myślę że powinny pasować.

Ja mam w Beti 215/45 R17 na przodku i 225/45 R17 z tyłu, więc wydaje mi się że powinny wejść bez problemu.

Trzym sie.

Opublikowano

ganzer: moge sie zalozyc ze nie masz u Siebie takiej gleby jak pyta autor tematu - za daleko bys nie pojechal :lol: masz ZA DUZE kola do e30 :duh: taki rozmiar to zamiennik ale przy 16-tce a nie 17-tce :!: Takie opony jak masz zalozone ida do e36 (ktore w serii wyjezdzalo o rozmiar wyzej).

Do autora tematu: jakie masz szerokie te felgi i jakie jest ich ET ?? Swojego czasu mialem na przodzie w e30 205/50/16 na 7,5 calowej feldze z ET 25 i glebie ktorej nie jestem w stanie dokladnie ocenic ale na moje oko bylo to okolo 40-50mm (czerwone sprezyny) i przy wiekszym skrecie obcieralo delikatnie o plastiki/oslony w nadkolach... Przy takiej glebie jak u Ciebie najlepiej oponka 205/45 - bedzie bardzo ladnie wygladac na e30 :mrgreen: z 205/50 moze byc problem.

Opublikowano

Sorki nie zwróciłem uwagi na obniżone zawieszenie,ale i tak śmiem twierdzić że mam 215 z przodu i 225 z tyły,bo nie mam obniżonego.

Rekompensuje mi to komplet dużych zderzaków.Dzięki nim mam 8 centów do ziemi.I też fajnie wygląda.

Narka.