Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
spsuło mi się to ustrojstwo ostatnio i nie chce się blokować w górnym położeniu, więc pytanie jest takie: co ją blokuje i czy da się to naprawić nie rozpruwając połowy tyłu? A, i gdzie idą kable od wycieraczki tylnej?
Opublikowano
szyba jest podtrzymywana na dwóch teleskopach (takich jak cała klapa tylko w wersji "mini")znajdują się one po obu stronach koło zawiasów. Być może jeden się wypioł ja tak miałem. A przewody do wycieraczki znajdują się w lewym "korytku" też koło zawiasów klapy.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przepraszam, że odgrzebuje stary temat ale nie chciałem dublować wątku...

Mam ten sam problem. Do tego pdnosząc szybę słyszę pisk :cry:

Jak się dostać do tych amorków od szyby?

Czy nie trzeba zwalać podsufitki w tylnej części auta?

Wiem, już że nowe amorki do szyby kosztują ok 100 zł ale zanim je kupie chciałbym sprawdzić czy się nie wypięły tak jak sugeruje kolega.

Jeśli ktoś już z tym walczył w E34 Touring to proszę o jakieś wskzówki.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
ja mam tak samo, i z checią sie dowiem jak to wymienić. Jednak z szyby korzystam moze pare razy w roku, i nie jest to dośc istotną sprawą jednak jak ma działać to trzeba to zrobic. Ja szybe trzymam zawsze głową :lol:

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Ja szybe trzymam zawsze głową :lol:

Jak narazie robię tak samo ale przyznasz, że to trochę kicha? :oops:

Czekamy na tych co już ćwiczyli ten problem.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano

służę pomocą.... co trzeba??

Amorek od szyby mocowany jest na trzpieniu i zabezpieczony segerkiem(tak sie to nazywa?) a do karoseri na zatrzasku kulowym (coś takiego jak przy dużych siłownikach od klapy) Od środka po odchyleniu podsufitki jest dojście do śruby która jest zakończona kulką na której mocowany jest ten siłowniczek. Jeśli jeszcze "coś" trzeba to piszcie.

PS Ja tez podtrzymuje głową szybę :wink:

Opublikowano

Witam!

Ja mam takie problem, ze nie dzialaja mi te styki od otwierania szyby i klapy (slychac jak cos klika ale nie otiwra sie nic). Co moze byc przyczyna?? wystarczy cos przeczyscic czy wymienic??

Opublikowano

a czy jak spadną te amorki spadną lub jak sa uszkodzone to czy przez nie, na dziurach moze cos tam drgać i tukać w tylnej klapie. Na drobnych nierównościach słycha jak cos mi w tylenj klapie drga, no i w tej sytuacji zastanawiam się czy winne mogą być wlaśnie te amorki a moze ich brak lub ich odczepienie z tej kulki.

A odnośnie tego otwierania klapy i szyby to mam wrazenie jak otwieram swoja klape ze przyciskając tą klamke to ona tylko daje sygnał na jakis elektryczny silniczek krtory otwiera klape i szybe, tak wiec u ciebie albo nie dochodzi napiecie albo ten silniczek nie działa.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
a czy jak spadną te amorki spadną lub jak sa uszkodzone to czy przez nie, na dziurach moze cos tam drgać i tukać w tylnej klapie. Na drobnych nierównościach słycha jak cos mi w tylenj klapie drga, no i w tej sytuacji zastanawiam się czy winne mogą być wlaśnie te amorki a moze ich brak lub ich odczepienie z tej kulki.

A odnośnie tego otwierania klapy i szyby to mam wrazenie jak otwieram swoja klape ze przyciskając tą klamke to ona tylko daje sygnał na jakis elektryczny silniczek krtory otwiera klape i szybe, tak wiec u ciebie albo nie dochodzi napiecie albo ten silniczek nie działa.

Jest to możliwe że to one hałasują.

Faktycznie klapa jak i szyba otwierane są za pomocą mikro wyłączników.