Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jeździłem przez ponad miesiąc bez płynu do spryskiwaczy przedniej szyby (e34 touring 96 rok). Po uzupełnieniu płynu nie działają mi spryskiwacze. Proszę o pomoc, gdzie mogę szukacz przyczyny ?

Pozdrawiam

Opublikowano

moze byc ze masz zapchane dysze spryskiwaczy a moze spalony jest silniczek od spryskiwaczy czy jak odlaczysz ktorys z wezy od nich to jest cisnienie moze tez nie byc pradu lub masy na silniczku zacznij od rzeczy najprostszych (stawim na zapchane dysze)

3maj sie

Opublikowano
mógł się zrobić kamień i zatkał Ci przepływ ten co jest na masce tuż przed spryskiwaczami, ja tak kiedyś miałem , ale tylko z jednej strony, spróbuj może to ta przyczyna.
Opublikowano
jak otworzysz maske masz tam przewod z samego jej przodu wlasnie ze spryskiwaczy odlacz go i sproboj spryskac szybe jesli po odlaczeniu tego przewodu poleci z niego plyn to przetkaj tylko wytot spryskiwaczy szpilka jest ok:) a jesli nie to raczej pompa sie spalila ale stawiam na zapchane koncowki ten przewod jest mniej wiecej w 1/3 szerokosci od strony pasazera zaraz obok zawiasu pozdrawiam
Opublikowano
na boga tylko nie szpilka.... ja sobie kiedys zlamalem szpilke w dyszy :D... mozna np sprezonym powietrzem w sprayu dmuchnac... mi ostatnio pomoglo ;d
Opublikowano

Już sobie poradziłem z tym problemem :D . Okazało się, że urwał mi sie kabelek od pompy. Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam