Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

zwracam się z prośbą o pomoc, otóż z mojej Beti E34 535i M30 zaczęły dość wyraźnie falować obroty. Dodam także że na biegu jałowym ma zaniskie obroty bo wahają się od ok 550obr/min - 650obr/min a chyba powinno być ok 700obr/min - 750obr/min?

Próbowałem podeprzeć sprężynkę w przepływomierzu ale to pogorszyło sprawę bo autko zaczynało przygasać a i nawet zdarzało się że gasło. Więc wróciłem do poprzedniego ustawienia. Nie wiem czy to wina przepływomierza czy czegoś innego? Ostatnio odpiałem wtyczkę z silniczka krokowego i ku mojemu zdziwieniu obroty się takjakby wyrównały! I teraz dopiero mam klina? Czy coś źle zczytuje dane czy coś jest zepsute? P O M O C Y ! ! !

If BMW is a relligion M5 would be a mesiah

http://picasaweb.google.com/napi1982/MojeBeemeczki

Opublikowano
Temat stary jak forum...,wymontuj silniczek krokowy i strzel mu dobowa kapiel w jakims specyfiku typu WD40 lub podobnym.po wysuszeniu-montaz i smigasz dalej..........,pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
tez mam 535i i tez mi troche warjowala na wolnych obrotach mialem walniety przewod od podcisnienia na zaworku od regulacji cisnienia na dyszy wtryskow ustawilem luzy na zaworach i jeszcze mialem walnieta sonde lambda na koniec kasacja bledow i jest ok :D