Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
drugi numer to wg realoem identyczny samochód (data, wersja). Czy to oznacza, że komuś chciało się przełożyć zegary z bardzo podobnego auta? Wtedy chyba powinna się świecić kropka za km przez niezgodność przebiegu w zegarach z tym zapisanym w komp. silnika...

A może to co porównuje to dwie różne rzeczy? Czytałem że pod czwórką są ostatnie cyfry VIN :mad2: .

Wątpię, żeby ktokolwiek był w stanie znaleźć po kilku latach (czy kilkunastu) auto wyprodukowane w tym samym czasie w celu przełożenia liczników... Przecież te auta mogły iść w całkiem inną stronę świata... Nie wiem czym wytłumaczyć różnicę w dwóch ostatnich cyfrach, rzeczywiście powinna być to końcówka nr VIN

Co do kropki o której piszesz NIE MA W KOMPUTERZE ZAPISANEGO PRZEBIEGU !!! gdyby tak było można by go także odczytać i zweryfikować autentyczność przebiegu a to jest w BMW niemożliwe.

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Witam KORONA niemasz racji bmw ma zapisany przebieg nawet w kluczyku!

E36 i przebieg zapisany w kluczyku :duh: a skąd masz takie informacje ??

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Witam KORONA niemasz racji bmw ma zapisany przebieg nawet w kluczyku!

Dodaj, że w module świateł, kluczyku, i jeszcze gdzieś tam. Ale tylko w nowcyh modelach... :search:

Opublikowano
Czytałem, że przebieg zapisuje się w ECU nawet w starszych BMW. Gdy przebiegi się nie zgadzają zapala się kropka za symbolem km, jednak u mnie nie świeci się ona w czasie użytkowania auta, co wskazywałoby że te przebiegi się zgadzają :worried: .

W E36 (także E32, E34) przebieg zapisywany jest WYŁĄCZNIE w liczniku, i nie ma możliwości sprawdzenia czy ten przebieg jest autentyczny.

Może ktoś grzebał w sofcie licznika i wpisał przypadkiem zły VIN? (nie wiem czy jest taka możliwość, to tylko przypuszczenie)

www.turboBMW.pl