Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z padniętą zarówką jednego ze świateł mijania przyjrzałem sie konstrukcji tego układu i w związku z tym pytanie.

Sprawa tyczy sie w zasadzie świateł mijania, a z racji tego ze 99,9999% czasu jaki one swiecą patrze z zza kierownicy na co świecą a nie na nie bezpośrednio, to wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.

Co wiecej nie mozna tego też zaobserwować u innych, bo jak już ma sie to szczeście i mija sie na trasie z jakimś innym podobnym bmw to zazwyczaj w nocy zmienia sie z długich na krótkie :)

ale do rzeczy

Zarówka którą wyjąłem i taką samą kupiłem to H4

kostka która idzie do tego dysku w który wkłada się zarówke ma 3 piny i u mnie 3 przewody są do tej kostki doprowadzone.

tą kostkę zakłada sie na zarówkę która również ma 3 piny tyle ze u mnie 1 pin zarówki (ten odpowiedzialny za załączenie świateł drogowych) trafia w puste miejsce na dysku, czyli jednym słowem prąd potrzebny do uruchomienia światła drogowego nie dochodzi do tej zarówki

Pytanie jest takie

Czy światła mijania w momencie przełączenia na światła drogowe również powinny działać jak drogowe, czy dalej powinny działać jak światła mijania???

Wg. mnie to duża strata mocy światła na trasie ale nie wiem czy to u mnie było coś przekombinowane czy to moze tylko w USA było stosowane podwójne światło drogowe a na Europe było robione inaczej?

Jak jest u Was?

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

Opublikowano
Swiatlo mijania swieci jak swiatlo mijania nawet jak sa wlaczone swiatla drogowe ... Swiatla drogowe oswietlaja Ci to co jest daleko a mijania to co jest blisko...