Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegow ...

528 i na gazie (sekwencja).. od trzech miesiecy jezdze na gazie .. bylo wszystko super spalanie na trasie 11 gazu.. nie szaleje .. ale od niedawna cos lekko stuka w silniku ... wyraznie slychac niemetaliczne stukanie na wolnych obrotach .. przy przegazowaniu nie slychac gdyz prawdopodobnie zaglusza silnik .. nie jest to zbyt glosne ale denerwujace .. i oczywiscie zastanawiam sie co to moze byc? .. czy ma cos wspolnego z instalacja gazowa.. a moze cos zupelnie innego...silnik nie stracil mocy .. jezdzi sie tak samo dobrze jak przed objawami .. ktos mi juz podpowiadal o jakims zaworku ...i uszczelce na listwie sekwencji .. nie mam zielonego pojecia gdzie tego szukac .. wie ktos cokolwiek na ten temat ... ? co moze nawalic przez instalacje gazowa ..?

pozdrowienia dla wszystkich

Opublikowano
no niestety to stukanie jest takze na benzynie ... niemetaliczne jak zawory tylko tepe jakby o jakis plastik .. trudne do zdefiniowania .. silnik chodzi jak zegareczek .. tylko to stukanie wnerwia ..(nawet kiedy siedzac w aucie go nie slysze - wiem ze jest i martwie sie czy cos sie nie rozsypie ..) jak juz pisalem najbardziej slychac na wolnych obrotach .. chyba nie obejdzie sie bez warsztatu ... tylko czy po podlaczeniu do komputera wykryja to .. czy tez bedzie ...zgadugadula?