Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, odebrałem jedno BMW od lakiernika a drugie nawaliło :duh:

Piękny początek wiosny :mad2:

No to tak, na dworze chlapa jak wiadomo, wyjeżdżam z garażu auto normalnie chodzi jak zawsze czyli dobrze, jadę 500m i auto zgasło i za nic nie odpala i komunikat na liczniku CHECK CONTROL(usterka w układzie elektrycznym), zaholowałem go na garaż, odpiąłem akumulator i sie ładuje, dodam ze wczoraj autem jeździłem i żadnych objaw nie było, stało sie to od tak :mad2:, jak myślicie co mogło sie stać??

Aha silnik to 730i R6 (M30B30) i auto ma instalacje LPG, ale odpala na benzynie, benzyna i gaz są w aucie wiec paliwo sie na pewno nie skończyło :!:

PS.

Jak próbowałem odpalać to rozrusznik kręcił jak szalony tylko auto nie odpalało :(

Opublikowano
Może ci gaz strzelił lekko i masz nieszczelność za przepływką.Sprawdź też świece czy ich paliwko nie zalało.Ogólnie to dość dziwny przypadek.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano

Gaz nie strzelił nigdy ;)

Naładowałem aku, wsadziłem, auto dziś odpaliło za pierwszym razem i jeździ i ma sie dobrze :cool2:

Opublikowano
witam miałem pare razy taki przypadek odpalam na benzynie ok pzełączam na gaz ok jade wyjeżdzam z parkingu chozdi elegańsko pare metrów skrzyzowanie popuszczam noge z gazu,no i się zaczyna obroty poniżej 5000obr/min więc zatrzymuje sie bo mam automat i nie idzie mu przygazowac staje silnik jezscze chodzi ale ładowanie i olej już sie świeci więc P no i powoli przygazowuje ale i tak zgaśnie !!!!! więc przełanczam na benzyne bo na gazie i tak nie odpali na zimnym już prubowałem więc na benzynie kręce bardzo długo choby był zalany odpala ale musze trzymać no obrotach bo zgaśnie i znów trzeba piłować jak już załapie przełączm na gaz no imjuż mormalnie idzie w tej zimy jakoś mi sie to stało z cztry razy może coś ze silniczikiem krokowym od gazu ale nie jestem pewny benzde atakował gazowników