Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. samochod jak w opisie + LPG sekwencja (na LPG zrobil ok 12 000). Od pewnego czasu auto zaczelo sie przymulac, ale nie zawsze, najgorzej na miescie. Olewalem to bo myslalem ze swiece (przez gaz). Wymienilem w koncu swiece, kable, filtr powietrza. Troszke sie poprawilo, ale niewiele. Opisze dokladniej objaw. Np stoje sobie na swiatlach, rusze tak z 1,5 tys obr. i auto sie zbiera jak maluch, nawet jak wcisne do dechy, dopiero przy 2,5 obr dostaje kopyto i ciagnie normalnie, tak jest na kazdym biegu. Np jade sobie na 5 biegu na 2 tys obr, wciskam gaz a on sie praktycznie nie rozpedza. Jak go rozpedzam z wyzszych obrotow to sie kreci tak jak powinien (prosze nie pisac ze tak sie dzieje bo to tylko 1.6, bo czasami jedzie normalnie wiec mam porownanie). Ogolnie z zapalaniem nie ma problemu, wolne obroty troche faluja, ale w 4 cylindrownkach to norma. Podjezewalem sonde lambda, ale gdyby padla to chyba by wiecej palil? POMOCY bo juz nie wiem co mu jest :mad2: Za zlote mysli w stylu "po co zakladales gaz" albo "kup sobie 328 to bedzie jezdzil jak powinien" dziekuje serdecznie :cool2: Za to za wszystkie konkretne rady z gory dziekuje :modlitwa:

P.S. Na benzynie i na gazie to samo, bo gdyby tylko na gazie to bym meczyl gazownikow :mrgreen:

Opublikowano
Nowosc - jak odloacze akumulator to mu sie pogarsza, bo kiedys odlaczylem i tez mu bylo gorzej. Kurde sam juz nie wiem co za przyczyna :mad2: