Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam juz zalatwiona akcyze, US, no chyba wszytko do rejestracji mam, auto nie ma tablic rejestracyjnych ani OC, wlasciwie to gdzie musze teraz najpierw isc i co zrobic? mam isc do WK i rejestrowac i puzniej wykupic OC czy najpierw OC bez numerow i do WK ? jak mozecie to napiszcie mi cala procedure, co , jak , i gdzie bo juz sie pogubiłem... :(
Opublikowano

Żeby móc wykupić OC musisz mieć zrobione badanie techniczne a domyślam się, że masz.

Jeśli posiadasz zaświadczenia z UC o zapłacie akcyzy i z US o zwolnieniu z VAT to walisz do WK i dostajesz od razu polskie tablice rejestracyjne oraz miękki dowód.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
no tak, wszystko juz mam, ale najpier mam wykupić OC na nr.VIN czy najpierw WK i dopiero OC ? ?
Opublikowano
no tak, wszystko juz mam, ale kiedy mam wykupic OC ?

Już możesz. Aby wykupić polskie OC wystarczy tylko zrobić badanie techniczne auto wcale nie musi być zarejestrowane/opłacone itp. OC nie jest potrzebne do rejestracji od Ciebie zależy kiedy to zrobisz ale lepiej będzie jak najpierw weźmiesz tablice wtedy na polisie będzie można wpisać numery rejestracyjne.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
no niby masz racje, ale tak sie zastanawiam, bo jak bede rejestrowac to dopiero w kwietniu, a od kwietnia maja wejsc podobno jakies podwyzki na OC :/ i poprostu nie wiem co z tym fantem zrobic....