Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przed twoimi oszami radio w e39 składa się z 2-ch części z tunera radiowego i magnetofonu.
Opublikowano
Wybacz kolego ale to co mam przed oczami w aucie to napewno nie jest tuner radiowy. Standardowo były montowane styłu po lewej stronie ale u mnie tam go nie ma
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano

Może byś napisał trochę szczegółów o samochodzie, a nie liczył na jasnowidzenie forumowiczów. Czy masz navi, jaki rocznik i jakie nadwozie - sedan czy kombi. Domyślam się, że masz kombi z navi ... ale to już Ty powinieneś napisać (choćby w profilu - po to on jest) :twisted:

Jak napiszesz, to Ci odpowiem :twisted2: (lub ktoś mnie uprzedzi ...)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Wybaczcie koledzy za moja gafe

Autko BMW E39 523iA sedan 2000r bez navi Radio to BUSINESS RDS model 3351 seria Y 5093536. Problem jest w tym że radio działa a dźwięku nie ma. Sorki K631 miałeś sracje tuner jet przed moimi oczami wmoątowany w radio tylko jak teraz sprawdzić czy on dziła bez podłączania do innego auta?

PS Sebast polecono mi ciebie jako znawce audio wiec kieruję do ciebie zapytanie w czym może tkwić problem. Radio działa stacje sie zmieniaja płyty zmieniarka czyta kaseta kręci a głosu nie ma. Będę bardzo wdzieczny za poradę; troszke tak dziwnie w ciszy jeździć :(

Opublikowano

1. Poszły końcówki mocy w radiu (kaseciaku).

2. Jeżeli masz nagłosnienie ze wzmacniaczem (jeżeli jest wzmacniacz, to jest on po lewej stronie za boczkiem w bagażniku), to trzebaby sprawdzić jeszcze wzmacniacz.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
dzieki zajade do speca i zobacze co sie da zrobic wzmacniacza nie mam czyli wychodzi że końcówka mocy w kaseciaku. Ps opłaca się to naprawiać?
Opublikowano
Zależy ile policzy a naprawę ... Kaseciaka można kupić za ok. 150-300zł. w zależnośći od typu kaseciaka i jaki się trafi.

Stronka

• 4 lata później...
Opublikowano
Odświeżam temat. U mnie wygląda to tak: podczas jazdy np po dziurach, nierównościach, nagle zanika/pojawia się dźwięk z prawej strony (tylko ze zmieniarki). Idąc za podpowiedziami znajdującymi się wyżej, kupiłem inną jednostkę z kaseciakiem i dalej to samo. Co to może jeszcze być???

BMW E39 530dA Orientblau Metalic

http://img11.imageshack.us/img11/9696/podpisyv.jpg

Galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=146383

Elektronika samochodowa Tomasz Pyszka tel: 602 757 397

http://www.mechatronika.krakow.pl/