Skocz do zawartości

Pompa Wtryskowa BMW 525 TDS '93 - poszukuje serwisu (SLASK).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was bardzo serdecznie,

Od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem BMW 525 TDS '93, ktore sprowadzilem z Niemiec. Samochod jest w bardzo dobrym stanie technicznym, ktory zreszta co jakis czas poprawiam :) oczywiscie w miare mozliwosci i srodkow.

Mam pytanie, mianowicie poszukuje solidnego i "optymalnie drogiego" serwisu pomp wtryskowych - pompa w moim BMW ma nieduzy wyciek paliwa. Chcialbym oddac ja do przegladu, wymiany uszczelnien i ogolnego sprawdzenia - dlatego prosze Was o pomoc!

Prosze, poleccie mi jakis dobry serwis pomp - ale taki sprawdzony! - najlepiej z okolic Tarnowskich Gor (Slask).

P.S. Prosze rowniez o namiary na serwis klimatyzacji.

Serdecznie pozdrawiam,

Marek.

Opublikowano

Witaj NEZZA,

Dziekuje Tobie za odpowiedz. Wiesz, myslalem o Boschu - ale tak jak wlasnie piszesz, moze mnie to zdrowo szarpnac po kieszeni! Tak sobie tylko myslalem, ze moze juz ktos korzystal (z zadowoleniem!) z uslug takich warsztatow serwisowych gdzies w okolicach Tarnowskich Gor i moze zna Pana Fachmana od takich przypadlosci.

Czekam na odpowiedzi!

Pozdrawiam.

Opublikowano
Równiez poszukuje jakiegoś sprawdzonego serwisu do pompy od TDSa w E39, najchętniej w Małopolsce (Kraków). Zadałem już pytanie w dzale "polecane warsztaty" ale jak dotąd nikt nie odpisał...
Coat of arms of NEPAL
Opublikowano

Witam,

Niestety, nie wiem gdzie mozna dokonac regeneracji czy naprawy pompy wtryskowej. Po moich doswiadczeniach w serwisie bardziej oferuja kupno regenerowanej pompy niz naprawianie strarej. Koszt regenerowanej pompy oscyluje w granicach 4 tys. zl. Pan pisze ze ma wycieki jest to chyba bardziej optymistyczna wiadomosc niz jak by Pan mial problemy konkretnie z praca pompy. Ja tak wlasnie mialem silnik mi wibrowal i gasl na biegu jalowym i w ogule to byla porazka. W boschu za samo zarkniecie pod maske i zalaczenie komputera zaplacilem ponad 300 zl. aby sie dowiedziec ze musze nalepiej wymienic oczywiscie u nich na regenerowana, tak ze zaproponowali mi wymiane nastawnika koszt to ponad 2200zl wiec im podziekowalem.

Obecnie mieszkam w Irlandii, i na miejscu mam servis boscha (calkiem inny i uczciwy i wogole nie porownywalny z polskim zlodziejskim boschem)

fachman mi powiedzial jedno na moje objawy z pompa, on wymieni nastawnik na nowy i problem zniknie. Ciezko mi bylo w to uwiezyc bo bardziej bylem zdecydowany na wymienienie tej pompy. Posuchalem rady i za ta operacje zaplacilem 600eruo z robocizna. Cena lepsza od polskiej. Zdecydowalem sie na to, dlatego ze ten czlowiek mowil ze wymiena 2 razy w miesiacu takie nastawniki w tdsach i nik do niego nie wraca. Jezdze juz miesiac i jest wszystko ok.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja swoja robiłem tam

http://diesel.net.pl/

i jestem zadowolony zero problemów zrobione 20000 km i spokój

jeszcze jeden serwis z moich okolic :)

BS Anioł

ul. Lwowska 60

email: [email protected]

tel.: 034/362-87-99

faks: 343628531

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

ehh ten Bosh. tez mi ciekla pompa (a raczej lala bo "ciekla" to za delikatne slowo). warszat BMW od razu zawolal 3,5 tysiaka za regeneracje, w piekarach servis pomp wtryskowych od razu, ze trzeba wyciagac pompe, na stol 1 tys a potem sie zobaczy. kumpel mi podal namiary do siewierza, zadzwonilem, powiedzialem co i jak, koles powiedzial ze zrobi to bez wyciagania pompy. troche sie zdziwilem ale oddalem auto. za pare dni mialem z powrotem z uszczelniona pompa. koszt 220zl, pol roku juz jezdze po tym uszczelnieniu i nic nie cieknie. czyli da sie tanio i dobrze?? da sie! duzo slyszalem opini ze ten pompiarz z siewierza jest bardzo dobry (podobno najlepszy w okregu). na placu w cholere samochodow stoi.

namiary podalem ci juz na privie i sa takze w polecanych warszatach.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano

Czesc Panowie :)

Dziekuje za wszystkie namiary i odpowiedzi!

Mam nadzieje, ze z moja pompa nie bedzie wiekszych problemow - silnik pracuje rownomiernie tylko widac, ze co jakis czas kapie z niej kropla paliwa. Po jakims czsie sie tego troszke nazbiera i pojawia sie plama pod samochodem.

Chce ja oddac do serwisu i miec spokojna glowe wiedzac, ze wszystko gra w moim autku. Mysle, ze warto - bo tak jak my o nie zadbamy, tak one odwdziecza sie nam :wink: Prawda?!

Pozdrawiam Wszystkich,

Marek.

P.S. Moze ktos z Panow podac mi namiary na sprawdzony serwis klimatyzacji gdzies w poblizu Tarnowskich Gor?!

Opublikowano

a jednak radze wyciągnąć pompę bo bez rozbierania sie wszystkich uszczelek nie wymieni a już kilku na tym forum wymieniło tylko np. góre a za dwa miechy dół i jest podwójna robota ja wymieniałem wszystkie uszczeknienia wraz z ustawieniem na stole koszt 700 zł

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

Tomek,

Dziekuje za info i dobra porade z wyciagnieciem pompy i wymiany kompletu uszczelnien! Powiedz mi prosze jeszcze, jak dlugo byles bez samochodu - tzn. jak dlugo panowie z serwisu wykonywali dabra :) robote?

Pozdro! Marek.