Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem jest taki amianowicie po wbiciu kodu wyskoczyl mi napis codewait i jest tak do teraz nie wiem jak radio zresetowac drugim problem jest jak te radio wyciagnac probowalem juz gwozdziami ale radio stawia opor.Prosze o pomoc z gory dzieki
Opublikowano
Jeżeli masz 4 otwory w radiu, to po włożeniu gwoździ :lol: - powinieneś je "odchylić na zewnątrz" i odciągnąc radio do siebie.
Opublikowano

Dzisiaj wyjmowałem Bavarię - namęczyłem się solidnie - w każdym z tych 4 otworów za zaślepkami jest zacisk, który trzeba odchylić - ale lepiej jest nie wszystkie na raz, tylko najpierw jedna strona i pociągnąć, żeby trochę wyszło, a potem druga. Te zaciski trzeba dość mocno odchylić - u mnie gwoździe nic nie dały, musiałem śrubokrętem.

A kod radia się resetuje poprzez odłączenie akumulatora - z tym, że stacje się nie kasują.

Opublikowano
Można również wygiąć z elelktrod spawaliczych obtłukując je wcześnie z otuliny :lol: (cienka średnica drutu-chyba 1,5 lub 1,8 nie pamiętam)patent w kształcie literki U(2 szt.) pamiętając o rozstawie otworów w radyjku i lekkim zeszlifowaniu końców do szpica. Rzeczywiście lepiej wyluzować jedną połówkę, potem drugą(pomaga w tym właśnie wsadzenie patentów jednocześnie-bo zwalnia sie 4 zaczepy). Chyba że zakupisz wyjmaki do radia na allegro. Ale patent się sprawdza.. :cool2: