Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko, czy listwa nad szybą w coupe zawsze była czarna? Bo u mnie zaczyna z obu stron schodzić z niej farba i szpetnie to wygląda :( A może były modele z listwą chomową? Tak sie zastanawiam czy nie można byłoby jej dać gdzieś do chromowania lub czegoś temu podobnego bo z ciemnym lakierem to super by się prezentowało. Robił ktos coś takiego? Jest to możliwe? A tak wogóle tojak ją zdemontować by ewentualnie odmalować?

Opublikowano

Hejka

Proponuję nakleić listwy chromowe (takie z allegro na metry) zakryja one szpetne miejsce gdzie odchodzi czarna farba i dają na prawdę ciekawy efekt. Obejrzyj fotki mojego auta z tmi listwami - link poniżej.

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
Takie listwy miałem poprzednio w sedanie. Nie narzekalem na nie, ale tutaj jest już gotowa listwa. Tylko doprowadzić ją do porządku....
Opublikowano
Listwa ta jest pokryta czarną farbą która tworzy coś w rodzaju cieniutkiej warstwy plastiku, jezeli Ci obłazi farba z nich to je ściągnij i dokładnie wyczyścić drobnym papierem ściernym i prysnąć na nowo czarnym sprayem do plastików i będzie git. Czegoś takiego jak te chromowane naklejki nigdy bym nie założył ale to moje zdanie każdy robi ze swoim autem co chce. Seryjnie wychodziły takie listwy w chromie ale jak zapytasz w serwisie to kolana Ci się ugną bo cena nowych jest wysoka. Aby ja ściągnąć to najlepiej mieć drewniany kołek na końcu kołka nawinąć szmatkę i dlikatnie od góry pukać po krawędzi listwy przez ten kołe np. młotkiem, jest ona nasunięta na metalową rynienkę karoserii. Trochę zabawy jest ale da się je ściągnąc aby ich nie uszkodzić.
BMW to pełnia życia.