Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzis kasowałem sobie inspekcje i kontrolki teraz mam wszystkie zielone.piny 7 i 19razem jakims kabelkiem potem zapłon na pozycje 2 na jakies 10s wyłaczyć zapłon odpiac kabelki i mamy zielone! u mnie działa.
Opublikowano

Ameryki kolego nie odkryłeś.

Najlepszy sposób jaki widziałem tu opisany to taki:

SPOSÓB TESTOWANY I PEWNY NA KILKU SAMOCHODACH:

1. Otwieramy maskę i wtyczkę diagnostyczną z pinami. Włączamy zapłon nie odpalając silnika (kluczyk w pozycji 2).

2. Wysiadamy z samochodu i zamykamy drzwi (nie zawsze ale w niektórych modelach bardzo ważne).

3. Bierzemy kawałek drucika czy kabla i łączymy piny 7 i 19. Lepszy niż kabel jest próbówka samochodowa (mamy jakąś gwarancję że nic nie spalimy). Cool

4. Liczymy do 12 - około 12 sekund:

- po 3-5 sekundach pojawią nam się zielone kwadraciki (nie musimy lecieć oglądać do środka) - skasowaliśmy oil service ale nie inspekcje z ładnym zegareczkiem.

- czekamy jeszcze chwile (licząc do dalej 6,7...12) i odłączamy kabelek (na 3-5 sekund ) - ale nie zapłon ((kluczyk)). --- Czyli dalej na włączonym zapłonie --- podłączamy ponownie kabel, drut, próbówke (jedno z tych) do tych samych pinów (czyli 7 i 19) na małą chwilkę (1-3 sekundy) i mamy skasowaną inspekcję z zegareczkiem.

5. Wyciągamy kabel --> wyłączamy zapłon --> zakręcamy wtyczkę --> zamykamy maskę --> cieszymy się ładnym widokiem wyświetlacza

http://www.bmwmpowerclub.com.pl/serwis/sil.gif

http://www.bmwmpowerclub.com.pl/serwis/2.gif

Przepraszam, ale już nie pamiętam kto był autorem tego tekstu.

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane