Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, wraz z kupionym samochodem dostalem nie podlaczone radyjko Business RDS i nawet nie probowalem je podlaczyc bo nie mialem odpowidniej kostki a po drugie potrzebowalem czegos z CD, jednagze przyszedl czas zeby wlozyc to co dostalem ale napotkalem jak narazie na 2 problemy, po pierwsze po wlaczeniu radyjka wyskakuje "code wait", ok wyczytalem ze trzeba pozostawic wlaczone radyjko na troche dluzej, wlasnie mija 26 godzina od czasu wlaczenia i nawpis "WAIT" nadal jest wyswietlony na wyswietlaczu. Drugi problem to oczywiscie brak kodu.

Czy jest sens czekania jeszcze az napis WAIT zniknie? Jezli tak to jaki jest maxymalny czas oczekiwania (rozsadny) Czy raczej nalezy podejzewac ze radio jest uszkodzone, jesli moze byc uszkodzone to co konkretnie. Dzieki za pomoc.

PS rad typu wlozyc do zamrazalki raczej prosze mi nie podsuwac.

Opublikowano
sprawa rostrzygnieta, radyjko mialem podlaczone w domu tylko do plus, podtrzymanie i masa i dla tego napis wait nie znikal, zeby znikl trzeba podlaczyc jeszcze reszte w moim przypadku pin 7 i 13 na kostce
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co z codem ja mam to samo radio i musiałem odłączyc aku tera nie znam codu do wpisania może mi ktos pomoże radio to bmw business rds

PH7850T1143095

Z GÓRY DZIĘKUJE

Opublikowano

Hahahaha to będziesz miał tak samo pod górkę jak ja, bo to radyjko od philipsa jest i problem z kalkulatorami na forum, więc pozostaje ci: 1)podjechanie do warsztatu zajmującego się radioodtwarzaczami i ci rozkodują-koszt w zależności od miasta 40-60 zł. 2) Jeśli radio jeździ w aucie od początku to napisz na [email protected] i podaj nr vin i radia, choć mi podali ale i tak nie pasowało. 3) poszukaj na radiu czy nie ma gdzieś zapisane, u mnie akurat tak było a tydzień czasu jeżdziłem bez radia hahaha aż w końcu zdesperowny znalazłem naklejkę na radiu gdzie był zapisany kod.

Powodzenia

Opublikowano
polecam kupic na allegro programator do pic24c16 koszt okolo 20zl i zczytac sobie zawartosc tej kosci i po problemie, ja tak zrobilem bo przez 2 tyg nie znalazl sie nikt kto by mial kalkulatorek do tego modelu