Skocz do zawartości

Problem z e-36 320i - filtr powietrza..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak:

Dzis postanowiłem wyciagnąć puszke filtra powietrza na dole znajduja sie dwea przewody gumowe gdy odpiołem jeden z nich zaczoł z niego cieknąć płyn (niebieski wiec zapewne płyn od chłodnicy)

i teraz zastanawiam sie czy to normalne?? wiedziałem ,ze tam jest odma do oleju ale zeby płyn leciał???

co zrobic z tym fantem

i drugie pytanie mam zamiar załozyc stozek i w takim wypadku co zrobic z tymi gumowymi przewodami??

Opublikowano

Żeby nie było niejasności w temacie to sprawdź sobie tutaj: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CB11&mospid=47441&btnr=11_1123&hg=11&fg=35 - element numer 10.

Natomiast co do filtra stożkowego to jeśli chcesz go zamontowac to twoja sprawa i wtedy wystarczy ten termostat wymontować z filtra (śrubka M10) i przymocowac np, opaską żeby nie latał w czasie jazdy po komorze silnikowej. Nie mostkuj tych przewodów wodnych bo będziesz miał non stop podgrzewaną przepustnicę a byłoby to niekorzystne jeśli chcesz wycisnąc maksimum ze swojego silnika (tak wnioskuję jeśli chcesz stożek założyć:)

Opublikowano
Robie cały dolot i "skrzynke" na stożek bedzie całkowicie odizolowany od komory silnika i dlatego nie wiem gdzie umiescic ten czujnik...
  • 6 miesięcy temu...