Skocz do zawartości

Kupuje e39 BMW 530D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy samochod BMW 530d z drudnia 2000 roku z orginalnym przebiegiem 250000 przejechanym w Szwajcarii za 48000 to dobry zakup? Jesli technicznie jest super wyposazeniowo tez bo ma wszystko oprocz eletrycznych foteli, ktore i tak sa sportowe i oczywiscie skora. Naglosnienie Alpine. Nie wyglada na sciemniony i oczywiscie po kontroli w AutoFusie. Jest zarejestrowany w Polsce. Doradzcie czy brac?

Oto link http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2179238

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Bez obejrzenia go na zywo raczej nikt Ci nie doradzi, czy brac, czy nie.

Ale na zdjeciach wyglada w porzadku, jezeli w Fusie sprawdzili Ci bezwypadkowosc (pomierzyli grubosc powloki lakierniczej) i nie wyszlo nic podejrzanego, no i oprocz tego samochod jest w idealnym stanie, to przebieg 250 tys km zrobiony na dobrych drogach i z prawidlowym serwisowaniem nie powinien byc straszny dla tego samochodu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
  • Autor

Jest to oczywiscie model po liftingu. Wczoraj ogladalem. Przed kupnem wezme go do AutoFusa i przy okzaji jesli macie jakis dobry nieautoryzowany warsztat to i tam bym go zabral. Jesli ocena bedzie dobra to chcialbym go kupic. Bardziej pytam sie o cene czy jest wlasciwa. Cieszyc sie mozna ze przebieg i sprzedajcy wyglada na szczere, wiec kwestia oplacalnosci. Po 200000 tys w Szwajcarii costala wymieniona turbina. Wszystko jak po 250000 w BMW czyli male zurzycie lekkie stracie. Jeden plastik gdzies w bagazniku na wertepach trzeszczy i czujnik temp. zewn. nie dziala. Wszystkie filtry powymieniane. Jeszcze pytanko czy kontrola w BMW da mi pewnosc i czy moge sie oprzec przy kupnie o to?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
  • Autor
kolega moj ma z tego samego roku (tylko przed liftem ) do sprzedania. zobacz i ocen sam.

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2362787

Rok jest i ten sam ale nie miesiac. Przebieg ten sam wyposazenie gorsze i brak rejestracji tutaj. Ogolnie wydaje mi sie ze cena bardzo atrakcyjna za 33000, tylko czy ten moj to dobra cena bo generalnie nie zalezy mi na modelu z przed liftu ktore kosztuje srednio o 10000 mniej

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Czy dobra cena, to juz zalezy od Ciebie - tzn. czy chcesz zaplacic tyle za konkretny samochod, wyglada na to, ze w niezlym stanie technicznym.

Porownaj sobie ceny podobnych rocznikow - regula jest, ze za samochod w dobrym stanie trzeba zaplacic troche wiecej, niz wynosi srednia cena.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Pnomi ,dobrze ją obejrzyj bo coś mi sie zdaje że wisi na allegro od trzech miechów,widziałem ją jak szukałem swojej,zaczynali z cena chyba 55tysi,

ja za swoja w manualu 2002r.skóry,elektryka ,navi,tv,webasto ,xenon itp, dałem 53,także ta cena jest w miare....

ale jak mówie,w bumie wiele rzeczy nie widac gołym okiem.....

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

witaj!

jak ze szwajcarii i po 250.000km powinna mieć sporo sladów po drobnych kamykach na przodzie maska,reflektory,przednia szyba itd

jak jest idealna to mocno ją obejrzyj czy nie robiona

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Co do ceny to jesli to dobry egzemplarz to i cena jest dobra tylko troche przebieg meczy chociarz jest przynajmniej szczery.

Tak racja stoi od grudnia 2006 poczatkowo z cena ok 55000. Jezdzi sobie nia jeden z wlascicieli. Po czesci wydaje mi sie ze ludzie widzac 250000 przebiegu lekko omijaja ta kandydature. Co do Szwajcarii to na pewno samochod przyjechal z tamtad. Martwi mnie to chcialem zrobic nia jeszcze ze 300000 ehehheheh a jak dodam 250000 to mi dziwne rownanie wychodzi. Ale nic. Bylem 2 dni temu tam obejrzalem przejchalem sie (oczywiscie zakochalem sie i nic wiecej nie widze juz) i zwracam sie do Was. Oczywiscie podjade nia do warsztatu albo dwoch przed kupnem i licze na spust do 46000. A tak wogle kolego to za 53000 2002 z checia bym wzial w manualu. Moze macie cos do polecenia?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj