Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy samochod BMW 530d z drudnia 2000 roku z orginalnym przebiegiem 250000 przejechanym w Szwajcarii za 48000 to dobry zakup? Jesli technicznie jest super wyposazeniowo tez bo ma wszystko oprocz eletrycznych foteli, ktore i tak sa sportowe i oczywiscie skora. Naglosnienie Alpine. Nie wyglada na sciemniony i oczywiscie po kontroli w AutoFusie. Jest zarejestrowany w Polsce. Doradzcie czy brac?

Oto link http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2179238

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Bez obejrzenia go na zywo raczej nikt Ci nie doradzi, czy brac, czy nie.

Ale na zdjeciach wyglada w porzadku, jezeli w Fusie sprawdzili Ci bezwypadkowosc (pomierzyli grubosc powloki lakierniczej) i nie wyszlo nic podejrzanego, no i oprocz tego samochod jest w idealnym stanie, to przebieg 250 tys km zrobiony na dobrych drogach i z prawidlowym serwisowaniem nie powinien byc straszny dla tego samochodu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Jest to oczywiscie model po liftingu. Wczoraj ogladalem. Przed kupnem wezme go do AutoFusa i przy okzaji jesli macie jakis dobry nieautoryzowany warsztat to i tam bym go zabral. Jesli ocena bedzie dobra to chcialbym go kupic. Bardziej pytam sie o cene czy jest wlasciwa. Cieszyc sie mozna ze przebieg i sprzedajcy wyglada na szczere, wiec kwestia oplacalnosci. Po 200000 tys w Szwajcarii costala wymieniona turbina. Wszystko jak po 250000 w BMW czyli male zurzycie lekkie stracie. Jeden plastik gdzies w bagazniku na wertepach trzeszczy i czujnik temp. zewn. nie dziala. Wszystkie filtry powymieniane. Jeszcze pytanko czy kontrola w BMW da mi pewnosc i czy moge sie oprzec przy kupnie o to?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano
kolega moj ma z tego samego roku (tylko przed liftem ) do sprzedania. zobacz i ocen sam.

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2362787

Rok jest i ten sam ale nie miesiac. Przebieg ten sam wyposazenie gorsze i brak rejestracji tutaj. Ogolnie wydaje mi sie ze cena bardzo atrakcyjna za 33000, tylko czy ten moj to dobra cena bo generalnie nie zalezy mi na modelu z przed liftu ktore kosztuje srednio o 10000 mniej

Wstrzasaj i kasaj
Opublikowano

Czy dobra cena, to juz zalezy od Ciebie - tzn. czy chcesz zaplacic tyle za konkretny samochod, wyglada na to, ze w niezlym stanie technicznym.

Porownaj sobie ceny podobnych rocznikow - regula jest, ze za samochod w dobrym stanie trzeba zaplacic troche wiecej, niz wynosi srednia cena.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Pnomi ,dobrze ją obejrzyj bo coś mi sie zdaje że wisi na allegro od trzech miechów,widziałem ją jak szukałem swojej,zaczynali z cena chyba 55tysi,

ja za swoja w manualu 2002r.skóry,elektryka ,navi,tv,webasto ,xenon itp, dałem 53,także ta cena jest w miare....

ale jak mówie,w bumie wiele rzeczy nie widac gołym okiem.....

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

witaj!

jak ze szwajcarii i po 250.000km powinna mieć sporo sladów po drobnych kamykach na przodzie maska,reflektory,przednia szyba itd

jak jest idealna to mocno ją obejrzyj czy nie robiona

Pozdrawiam

Opublikowano

Co do ceny to jesli to dobry egzemplarz to i cena jest dobra tylko troche przebieg meczy chociarz jest przynajmniej szczery.

Tak racja stoi od grudnia 2006 poczatkowo z cena ok 55000. Jezdzi sobie nia jeden z wlascicieli. Po czesci wydaje mi sie ze ludzie widzac 250000 przebiegu lekko omijaja ta kandydature. Co do Szwajcarii to na pewno samochod przyjechal z tamtad. Martwi mnie to chcialem zrobic nia jeszcze ze 300000 ehehheheh a jak dodam 250000 to mi dziwne rownanie wychodzi. Ale nic. Bylem 2 dni temu tam obejrzalem przejchalem sie (oczywiscie zakochalem sie i nic wiecej nie widze juz) i zwracam sie do Was. Oczywiscie podjade nia do warsztatu albo dwoch przed kupnem i licze na spust do 46000. A tak wogle kolego to za 53000 2002 z checia bym wzial w manualu. Moze macie cos do polecenia?

Dzieki

Wstrzasaj i kasaj