Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam 328i i mam pewien problem z obrotami bo raz jest wszystko dobrze z autkiem a jak mu cos strzeli to dziwnie sie silnik zachowuje.Ostatnio jechałem jakies 190km/h i nagle odczułem spadek mocy a na obrotomierzu było dopiero jakies 4000tys obrotów,zatrzymałem się i zostawiłem auto na luzie to wskazówka od obrotomierza fisiowała skakała w góre i w doł,jak ruszyłem to auto nie mogło wejsć na swoje obroty i zaczeło mi szarpać.Mam tak co jakis czas i nie wiem o co kaman.Czy ktoś wie co moze być nie tak??Pozdro
Opublikowano

Dluga droga przed Toba

przeplywka

nieszczelny uklad dolotowy

potencjometr przepustnicy

lambda

a nawet komputer sterujacy

Poczytaj moje stare posty, u mnie to zmora

Opublikowano
Byłem dfzisiaj na komputerze i wykazało że wszystko z motorem jest OK,Nalezy wymienić wszystkie swiece i nasadki na swiece gdyz jedna z nich albo wiecej mialy przebicie.Auto ma mało przejechane bo 93 tys km i nic w nim nie było jescze wymieniane.W poniedzialek juz wszystko wymienie i mam nadzieje ze bedzie git :D dzieki za pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Interesuje sie zakupem pewnej e46 coupe. Zauwazylem przypadkiem ze stoi ona u pewnego mechanika. Zapytalem sie co jej dolega i powiedzil mi ze czasami ciezko ja odpalic i ma czasami spadek mocy.

Czy ktos z Was wie co to moze byc i czy warto interesowac sie dalej tym samochodem?

Pozdrawiam