Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest też inna reguła, która mówi, że kto pyta nie błądzi :twisted:

Lutniesz conajmniej 1400 zł za samo OC. Choć to zależy od regionu w jakim masz zarejestrowane auto.

Opublikowano
jest reguła:

jak ktoś się pyta ile kosztuje to znaczy ze go nie stać

Pozdrawiam

Jakby to powiedzieć żeby nie skłamać- poprostu nie chce płacic tyle żeby po 3 latach okazało się że podwoiłem wartosć wozu. A pytać zawsze warto!

Żółw się rusza...

Nie sprzedam mojego is-a (a na pewno nie tanio) :D

Fotki http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=96849

Opublikowano

ale tutaj dokładnie Ci nikt nie powie ile więc po co pytać chyba że lubisz takie gdybanki

zadzwoń do linka lub do axa lub wejdz www.axa.pl i za 2 minuty bedziesz wiedział co do złotówki

jak każdy zacznie pytac o ubezpieczenie samochodu który może chce kupić to zamiast forum o piątce zrobi sie syf

Pozdrawiam

Opublikowano
jest reguła:

jak ktoś się pyta ile kosztuje to znaczy ze go nie stać

Pozdrawiam

Jakby to powiedzieć żeby nie skłamać- poprostu nie chce płacic tyle żeby po 3 latach okazało się że podwoiłem wartosć wozu. A pytać zawsze warto!

to znaczy że Cię nie stać

zakup samochódu to nie tylko kasa na auto ale na dobry serwis,ubezpieczenie,paliwo itd

dobrze któryś kolegów od E39 napisał tu niedawno przez rok weszło mu w nią 12.000zł a kupił w eleganckim stanie i tyle

Pozdrawiam

Opublikowano

Ani razu nie stwierdziłem że mnie nie stać. Pytam bo chce wszystko sobie skalkulować. Wiem ile kosztuje sama eksploatacja bo mam bunie i dość intensywnie jej używam. To że ktoś pyta nie oznacza że chce Ci zawracać głowę pierdołami, bo tak sobie tylko gdyba. Stwierdziłem że tutaj najszybciej się dowiem o taką sprawę. Jeżeli uważasz że ten post jest niepotrzebny i zaśmieca forum to przepraszam- zgłoś do moderatora żeby go usunął- protestować nie będę.

Pozdrawiam

Żółw się rusza...

Opublikowano
Witam. Zastanawiam się nad kupnem 320d. Co możecie mi o niej powiedziec? Czy te 136km wystarcza do sprawnego poruszania się? Jak wyglada kwestia chiptuningu? Wolałbym oczywiście 330 ale chodzi mi o koszty ubezpieczenia. Jestem młodym kierowca a stawki za ac powyżej 2 litrów sa kosmiczne! Teraz mam e34 2.5 td no i za ac wyliczyli mi grubo ponad 5 tys. Ile płacicie za 320?? Pozdrawiam!

W gre wchodzi tylko diesel- jednak spalanie i dynamika mnie przekonuje. Wiem- jak kupie duża benzyne to dynamika będzie lepsza. Ale nie wyrobie na paliwo.
Dzięki za konkret. Zakup samochodu+ pakiet startowy+ ubezpieczenia+ eksploatacja. Cos pominałem?

nie dziękuj bo nic nie dostałeś a pominąłeś to że na forum do serii 3 zastanawiasz sie nad 320d bo paliwo w użytkowaniu 330 Cie żeżre a teraz do piątki sie przymierzasz :twisted2:

Pozdrawiam

Opublikowano

530d jest dobrym autem ale też bardzo wymagającym. Trzeba dbać o nią. Dobre paliwko i nabieżąco usuwanie drobnych awarii zaowocuje kulturą jazdy fajnymi osiągmi . Części do tej betki są droge ale orginały są bardzo trwałe. 530d to połączenie osiągów z górnej pułki i niezawysokiego spalania (8-10litrów przy większych predkościach)

Ja płacę OC i AC przy 60% zniżki 2900zł ale warto :D

Opublikowano
Witam. Zastanawiam się nad kupnem 320d. Co możecie mi o niej powiedziec? Czy te 136km wystarcza do sprawnego poruszania się? Jak wyglada kwestia chiptuningu? Wolałbym oczywiście 330 ale chodzi mi o koszty ubezpieczenia. Jestem młodym kierowca a stawki za ac powyżej 2 litrów sa kosmiczne! Teraz mam e34 2.5 td no i za ac wyliczyli mi grubo ponad 5 tys. Ile płacicie za 320?? Pozdrawiam!

W gre wchodzi tylko diesel- jednak spalanie i dynamika mnie przekonuje. Wiem- jak kupie duża benzyne to dynamika będzie lepsza. Ale nie wyrobie na paliwo.
Dzięki za konkret. Zakup samochodu+ pakiet startowy+ ubezpieczenia+ eksploatacja. Cos pominałem?

nie dziękuj bo nic nie dostałeś a pominąłeś to że na forum do serii 3 zastanawiasz sie nad 320d bo paliwo w użytkowaniu 330 Cie żeżre a teraz do piątki sie przymierzasz :twisted2:

Pozdrawiam

Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocną stroną- paliwo mnie zeżre jak kupie dużą benzynę!! A pytać mi juz nie wolno?? Teraz jeżdże 5ką, zastanawiam się pomiędzy 3ką, a 5ką. To chyba logiczne że pytam na forum 3ki.

Dziekuje za wszystkie konkretne odpowiedzi!

Żółw się rusza...

Opublikowano

Witam.

Jezeli chodzi o ubezpieczenie 530d z 2001 roku w PZU bez zadnych znizek zarówno w OC i AC to musisz sie przymierzyć do kwoty niecałych 6000 zł przy jednorazowej wpłacie...niestety... wiem ze nie mało i że to może Cię delikatnie zaskoczyć ale takie są realia...

A Pan "tora" jak zawsze niemiły i trochę złośliwy, czasem mam wrażenie że pisze żeby pisać i mieć jak najwięcej postów... :)

Pamiętaj że ubezpieczenie to nie wszystko... ale to już powinieneś wiedzieć skoro zdecydowałeś sie na autko z 3 magicznymi literkami w nazwie :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Ano wiem- wspaniały samochód ale nic nie wolno zaniedbać, a części do tanich nie należą. Za to wrażenia i frajda z jazdy :cool2: No cóż- 6 tyś to jeszcze nie taka tragedia- bałem się że wyjdzie raczej bliżej 10-12 tyś. Wielkie dzięki za odpowiedź- powoli się chyba zaczne rozglądać za 530! :P

Żółw się rusza...

Opublikowano

A Pan "tora" jak zawsze niemiły i trochę złośliwy, czasem mam wrażenie że pisze żeby pisać i mieć jak najwięcej postów... :)

pomogłem kilku kolegom w poważnych sprawach ostatnio

uzywana to kot w worku,lepiej dobrze naprawić

albo spróbuj tutaj bardzo sympatyczny gość może ma coś od ręki z gwarancją

http://www.getriebe-frankfurt.de/firma_pl.html

Pozdrawiam

Tora dzięki wielkie za podsunięcie tych ludzi. Facet wiedział co mówi.

A dzięki tobie zaoszczędziłem pare tysis, także jestem winien buteleczke :8)

dużo wczesniej koledze z "awarią" skrzyni SMG a był walnięty czujnik zamknięcia maski silnika za kilkanaście zł

wysłałem wiele materiałów poza forum jak ktoś potrzebował

szybko mnie oceniłeś a jesteś tutaj dopiero 9 dni

Pozdrawiam