Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
moja bmw mam stosunkowo od niedawna. szukalem na forum czegos o niej ale nie dowiedzialem sie wszystkiego. przewaznie wszyscy maja automaty a ja mam manuala- nie zamienilbym na automat ale o gustach sie nie dyskutuje. Szukam czegos wiecej na temat 730 z 94roku. Chodzi mi o awaryjnosc nie ktorych czesci- ktrore najczesciej sie psuja(mimo iz bmw sie nie psuje:)) jak rowniez o to czy lepiej naprawiac w ASO czy u zwyklych mechanikow. ostatnio na komputerze wyswietlilo mi BREMSLICHT PRUFEN. Z tego co wiem to jest to swiatlo stopu ale stop dziala- co to moze znaczyc. Druga rzecza jest CHECK CONTROL- tutaj nie wiem o co chodzi. Zapalila mi sie rowniez kontrolka poduszki powietrznej mimo iz w nic nie stuknalem.
Opublikowano
moja bmw mam stosunkowo od niedawna. szukalem na forum czegos o niej ale nie dowiedzialem sie wszystkiego. przewaznie wszyscy maja automaty a ja mam manuala- nie zamienilbym na automat ale o gustach sie nie dyskutuje. Szukam czegos wiecej na temat 730 z 94roku. Chodzi mi o awaryjnosc nie ktorych czesci- ktrore najczesciej sie psuja(mimo iz bmw sie nie psuje:)) jak rowniez o to czy lepiej naprawiac w ASO czy u zwyklych mechanikow. ostatnio na komputerze wyswietlilo mi BREMSLICHT PRUFEN. Z tego co wiem to jest to swiatlo stopu ale stop dziala- co to moze znaczyc. Druga rzecza jest CHECK CONTROL- tutaj nie wiem o co chodzi. Zapalila mi sie rowniez kontrolka poduszki powietrznej mimo iz w nic nie stuknalem.

czyli jakies dziwne elektryczne cuda Ci sie wyswietlaja

znasz historię samochodu ?

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

Oj chłopie długa droga przed Tobą.

W E 38 żarówek stopu masz aż 4 a wiec wystarczy , że przepaliła się jedna.

Napis Check Control pali Ci się stale ? najprawdopodobnie Ci się zapala jak uruchomiasz przycisk na desce identyczny jak do kasowania przebiegu dziennego kilometrów tylko , że po drugiej strone deski do sprawdzania usterek w komputerze .

Poduszka - czy pali się nieprzerwanie czy po jakimś czasie gaśnie ?

Wskazuje to na błąd bądź awarię która pojawiła się systemie - czasem samo skasowanie błędu u elektryka za 30 zł wystarczy do tego aby wsjo działało poprawnie.

Co do autoryzowanych serwisów ?

Jak Cię stać - czemu nie ale Twoje auto jest warte ok 20.000 zł a więc nie ma co przesadzać abyś np za pełny przegląd z olejami + wymianą paru duperel zapłacił 2000 zł w serwisie

Nie sądzę aby była taka potrzeba jeśli masz w okolicach naprawiaczy Beemkowców - to E38 mają już rozpracowaną w najmniejszych szczegółach,

Znajdź sobie taniego mechaniora od prostych napraw - klocki , tarcze , drążki , świece i trochę droższego BeeMkarza który od czasu do czasu podepnie pod kompa i będzie wiedział jak np odpowietrzyć układ chłodzenia , gdzie kupić taniej częśći lub je zregenerować ,etc.

Pytaj użytkowwników w Twoich okolicach o takich ludzi .

Pozdro :D :D

Mario

Edytowane przez MarioBigRed
Opublikowano

Co do Bremslicht to sprawdz dokladnie wszystkie zarowki i moze na wszelki wypadek je wymien. Jesli nie to moze to byc Check Control Module. U mnie mam to samo, zwlaszcza jak mam CB wlaczone to CC mi zaraz wyrzuca komunikaty o przepalonych roznych zarowkach. Chce sie za to zabrac ale brak czasu.

Co do poduszki to bylo niedawno. Poszukaj. Na 80% mata w siedzeniu pasazera.

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

• Członkowie klubu
Opublikowano

Riderwawa pytanie - czy Ty naprawdę te wszystkie auta .....co wymieniasz ?????

imponującę i widać tu wielką miłość ........... :cool2: :cool2: :cool2:

Pozdro :D

Mario BigRed

Opublikowano
Dzieki chlopaki za odpowiedzi. niestety ale nie znam dokladnej histori samochodu. kilka dni temu siostra wjezdzala do garazu i zachaczyla przodem o stojace opony. ale to nie jest chyba przyczyna palacej sie poduszki? Kontrolka od poduszki pali sie ciagle- nie gasnie a CHECK CONTROL pali sie zadko. w sumie tylko kilka razy sie zapalil od kilku miesiecy. Jestem mlodym kierowca- co to jest mata w siedzeniu pasazera? [BAD] jeszcze teraz zapalila sie kontrolka abs :x pochlastac sie idzie z tym samochodem.